Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Tudja meg, hogyan gyógyít testileg, lelkileg a jógameditáció

578
HOZZÁSZÓLÁS:

A meditáció rendbe hozza a szertelen, nyugtalan kedélyéletet, annak háborgásait, sokszor belső viharait, és átvilágítja sötét, csillagtalan éjszakáit. A jógában nem az akrobatákat és fakírokat kell csodálni, hanem a meditációt, annak boldogító, erősítő és gyógyító hatalmát.meditacio-egeszseg-lelek-tisztasag

Tétova, aggályos, gyenge emberek megerősödhetnek, már-már elaggottak, elnyűttek újjászülethetnek általa, félénkek megbátorodhatnak, elesettek felkelhetnek, magukhoz térhetnek. S mí kell elsősorban? Magunkhoz térni, igazi valónkat kiszabadítani a hétköznapi unalom börtöneiből, önmagunk gondolatvilágának fogságából. A legtöbb ember gondolatainak, emlékképeinek, vágyainak rabja.

A jógameditáció mentőöv a mai ember számára

Sokat hallunk és olvasunk a mai felfokozott élet „stresszeiről”, túlterheltségekről, állandó fáradtságról, kiborulásról, ideg-összeroppanásról, sokkról stb. Nos, mindezek elkerülhetők rendszeresen folytatott meditáció révén.

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

Mai életünk küzdelem, de harcában győzni lehet – ha meditálunk. A jóga nem az elvonulók, a remeték tudománya többé, mert az élet háborújára kitűnően felkészít; és aki ebben az életviadalban megsérül, azt meggyógyítja. S mindezt a kedély feletti hatalom megszerzése áltat.

Megcsorbult személyiségek újjáélednek az építő jógameditácíó segítségével. Az ember bensőjének van egy „központi helyisége”, (Avílai Szent Teréz „belső várkastélynak” nevezte), a tudatalatti réteg. Ha ez rendszeres meditáció útján megnyílik számunkra, akkor sikerül kigyomlálnunk az ott meggyökeresedett gazokat, rossz emlékeket, elfojtott gondolatokat; akkor megtisztulunk, újjászületünk, meggyógyulunk.

Majdnem mindenki alkalmas arra, hogy a saját maga pszichiátere, lelki vezetője lehessen! Persze tudnivaló, hogy jól meditálni nem könnyű dolog! Mély vízben úszni – tudni kell! Az igazi jógához is sok mindent kell tudni. Különösen annak, aki tanításra vállalkozik…

Az agy és a kedély lappangó, kevésbé használt képességei a meditáció útján felébreszthetők, serkenthetők. Persze, ha új vizekre akarunk evezni és felfedezni az ismeretlent, nem szabad megszokott tapasztalatainkra és emlékképeinkre támaszkodni – szinte jó, ha elfeledjük őket -, meg kell látni az újat, a rendkívülit, az ismeretlent.

Jó, ha a laikus is tudja, hogy nemcsak az idegbetegségek, de a szervi bajok túlnyomó hányada is: kedélybetegség! A huzattól, meghűléstől való félelem esetei óriási példatárát alkotják a kedély, a képzelet okozta kóros állapotoknak. A meditáció viszont leszereli az aggályosokat, és megszabadít hamis képzetektől, szorongásoktól, félelmektől. Napóleon órákat töltött együtt pestises katonákkal vezérkari tisztjeinek nagy rökönyödése ellenére, de mert óriási lelkierejéből fakadóan nem ismert félelmet, nem betegedett meg.

A szamádhi állapota

A meditáció csúcsfoka a szamádhi állapota, amelyben a „lélek” két zavaró tüskéje, a kedély és a test többé már nem szúrnak; megszűnnek létezni, ami azt jelenti, hogy nincs többé fájdalom, szenvedés, gyász, tudatlanság, és lényünk hatalmát már nem gátolja és nem határolja semmi. Ez a boldogság és megdicsőülés. Megszűnt a kettősség (dualitás), a különbség a tudó és tudott között! A tudat kozmikussá tágult.

Amíg kedélyünk és testünk még érzékeny a környezet benyomásai iránt, addig ők reagálnak, s ők nem kifejezői lényegünknek. Amíg a legkisebbekben is alkalmazkodnunk kell környezetünkhöz, fogy a kedély energiakészlete, ha azonban figyelmünket érzékeinken túl fekvő dologra, transzcendensekre irányozzuk, már nem foglalkoztatnak többé apró-cseprő trivialitások – és megközelítjük a szamádhit, a tökély állapotát.

Sokan úgy vélik, hogy a szamádhi valami „transz” vagy eksztázis, esetleg a tudat elveszítése. Ez súlyos tévedés, mert a szamádhi egyszerűen tökéletes egykedvűség! Nehogy bárki is azt képzelje, hogy ez kőhideg érzéketlenség! Fakírok produkálnak ilyesmit, csakhogy ez nem jóga, mert a jóga-szamádhiban a tudat és a megismerő képesség megmarad.

Mindenki elérheti a szamádhit?

El, ha megtanul tökéletesen figyelni, teljes odaadással, ha éber és lelkileg erős, ha harcol a restség ellen. De a rendszeres gyakorlás éppoly fontos, mint a zongorán vagy a hegedűn. A jógában korán kell felfedeznünk, hogy testünk műszer vagy hangszer, amelynek technikája a jóga! Aki virtuóz a testén, az jógi (guru), vagyis mester – de ezt soha sem állíthatja magáról!

578
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]