Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

5 alapelv, mely mindenkinek segíthet abban, hogy az edzés jó szokássá váljon!

574
HOZZÁSZÓLÁS:

1. – Ne akarjunk egyszerre túl sokat!
Ha eddig semmilyen testedzést nem folytattunk, kezdjük egészen lazán, könnyedén. Ne feledjük el egy percig se, hogy senki nem kerget, senki nem siettet, ráadásul a túlterhelésből, kapkodásból az izomlázon kívül még rándulás vagy egyéb sérülés is lehet, és akkor zuhan vissza lelkesedésünk csak igazán!

2. – Próbáljuk ki, hogy mit csinálunk a legszívesebben!
Sok mindent magunk is kipróbálhatunk -a tornát, a gyaloglást, a futást, az úszást, a kerékpározást stb. Ha magunk próbálkozunk, amellett hogy megtaláljuk a számunkra leginkább tetsző mozgásformát, és azt is kideríthetjükmire reagál a testünk a legjobban: lassú, folyamatos mozgásra, célzott megterhelésre (pl. body building) vagy inkább a dinamikus mozdulatokra, amivel jól kitombolhatjuk magunkat.

3. – Ne adjuk fel túl könnyen!
Amikor megtaláltuk a nekünk való edzésformát, legalább néhány héten át végezzük rendszeresen a gyakorlatokat. Csak akkor okoznak igazán örömet, amikor a test olyan hajlékonnyá válik, hogy a mozgás már nem esik nehezünkre, és a mozdulatok koordinációja automatikussá válik. Egyáltalán nem az a cél, hogy sportbajnokok legyünk. Sikerélményünk viszont lesz, de nem a harmadik vagy negyedik alkacanstockphoto25200971lommal. Ha már ekkor feladjuk, csak vesztegettük az időnket.

4. – Figyeljünk testünk jelzéseire!
Ha bizonyos mozdulatok fájdalmat okoznak, ha fáj a hátunk vagy érzékenyek az ízületeink, esetleg meleghullámot érzünk, azonnal hagyjuk abba! Helytelen – olykor egyenesen veszélyes – a fájdalom ellenére tovább edzeni. Testünk azonnal jelzi, ha valami nem tetszik neki, vagy ha valamit rosszul csinálunk. Ha irányított csoportban edzünk, beszéljük meg az edzővel, hogy min kell változtatnunk. Ha egyedül tornázunk, célszerű elhagyni a fájdalmat okozó mozdulatokat, vagy „enyhítsük” őket egészen addig, amíg “jólesik”. Ha később, az edzés után is érzünk fájdalmat, a biztonság kedvéért menjünk el orvoshoz.

5. – Tegyük változatossá az edzést!
Könnyen beleunhatunk a folytonosan ismétlődő gyakorlatokba, az ugyan ott végzett mozgásformákba (gondolunk itt a futásra például). Ha ez az érzés kerít hatalmába, akkor ideje belefognunk valami újba, valamin változtatni kell. Ettől változatosabb lesz az edzés, más izmok is megerősödnek, és az új feladatok új erőfeszítésekre is sarkallnak bennünket. És talán az is kiderül, hogy a két különböző testedzés vagy sportág milyen jól kiegészíti egymást, és ezentúl akár felváltva is csinálhatjuk őket.

5+1. – Keressünk hasonló érdeklődésű társakat
“Együtt erősebbek vagyunk!” -Ez a mondat eredetileg nem a testedzésre vonatkozott ugyan, de erre is találó: Ha többen edzünk, kölcsönösen ösztönözzük egymást. És másokkal együtt jobban tudunk örülni az eredményeknek is, mint egyedül. Beszéljük rá a barátnőinket, barátainkat, férjünket és gyerekeinket a közös kocogásra, jógára vagy teniszre. Ha minden kötél szakad, egy sportklubban is biztosan találunk hasonló érdeklődésű társakat!

574
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
1
  1. Nemes Viola szerint:

    Hamar rájöttem, hogy csak fokozatosan lehet csinálni az edzést. Elhatároztam, hogy öt hónap alatt formába hozom magam. Elsőre nagyon megerőltettem magam. Készítettem edzéstervet, így fokozatosan növelem a gyakorlatok számát. Ja és nagyon fontos a bemelegítés, ezt el szokák felejteni.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]