Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

6+1 trükk a jó alváshoz

574
HOZZÁSZÓLÁS:

Az egészség alapja a jó alvás, melynek hiánya egyértelműen csökkenti az életminőséget. A továbbiakban olyan praktikákat gyűjtöttünk össze, amelyek segíthetnek abban, hogy jobban aludjunk.

Tippek a pihentető alváshoz

 1. Ráhangolódás az alvásra
  Lefekvés előtt 2 órával kapcsoljuk ki a tévét és a számítógépet, állítsuk be az üzenetrögzítőt, húzzuk magunkra legkényelmesebb pizsamánkat, és hallgassunk kellemes zenét. Egy nemrégibenalvaskellek_nagy végzett vizsgálat, mely 52 nő bevonásával történt a 70 feletti korosztályból, kimutatta, hogy halk, kellemes zenére hamarabb el lehet aludni, és ritkább az éjszakai ébredés, mint nélküle. Hogy mi számít kellemes zenének? Ízlés kérdése – bármi, ami megnyugtat.
 2. Progresszív relaxáció
  Üljünk egy kényelmes székbe, talpunkat helyezzük a padlóra. Le is fekhetünk a kanapéra vagy az ágyra. Lélegezzünk természetesen, egyenletesen. Pár perc múlva belégzéskor feszítsünk meg egy izomcsoportot, majd kilégzéskor teljesen lazítsuk el – egymás után következzen a lábfej, a lábszár, a comb, az ülep, a csípő, a deréktáj, a hát, a kar, a nyak, a váll, sőt az arc izmai is. Utána folytassuk a természetes lélegzést. Oldjuk ki az izmokban felgyülemlett összes feszültséget!
 3. Relaxálás halk zenére
  Egy kísérleti alvásvizsgálat során 60 álmatlan személlyel relaxációs gyakorlatot végeztettek, melynek során halk, lassú zene szólt. Ennek hatására szívverésük és légzésük lassúbbá vált, alvásuk mélyebbnek és hosszabbnak bizonyult.
 4. Forró fürdő
  Ha lefekvés előtt 1-2 órával meleg ülőfürdőt veszünk, kitágulnak a vérerek, így a test hőt tud leadni. Mindez része az alvást megelőző természetes lehűlési folyamatnak. Tehetünk a fürdővízbe pár csepp nyugtató, lazító hatású illóolajat is, mint például levendula vagy citromfűolaj.
 5. Kiegészítők szedése
  A magnézium természetes nyugtatószer, már csekély hiánya is azzal járhat, hogy éjjel álmatlanul forgolódunk. A kalciumnak az izommozgások szabályozásában van szerepe.
  Az éjszakai lábgörcsök, akaratlan lábmozgások ellen is használ, ha mindkét nyomelemből kellő mennyiség jut a szervezetbe. Kalciumból napi 500-2000 mg, magnéziumból 300 mg bevitele javasolt kiegészítők formájában, melyeket közvetlenül lefekvés előtt ajánlott bevenni.
 6. “Altatók”
  Mielőtt nyugovóra térnénk, de még fogmosás előtt fogyasszunk el pár szem diót, egy banánt vagy egy pohár tejet: mindegyik a triptofán nevű aminosav kitűnő forrása, amelyből szervezetünk alváshormont, melatonint állít elő. Akinél nem áll fenn inkontinencia, vagy gyakori vizelési inger az éjszaka folyamán, egy pohár vizet is megihat. Cukros üdítő vagy gyümölcslé fogyasztása nem javasolt, mert egy vizsgálat kimutatta, hogy az ilyen italok magas cukortartalma álmatlanságot okoz, ha közvetlenül lefekvés előtt kerül a szervezetbe.
 7. Savkötők szedése
  A reflux és gyomorégés elleni szerek többsége alumíniumvegyületet tartalmaz, mely a jelek szerint kedvezőtlenül befolyásolja az alvást. Az ilyen készítményeket közvetlenül vacsora után vegyük be, lefekvés előtt pár órával.
574
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]