Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

A csodálatos gyógyító víz – II. rész

592
HOZZÁSZÓLÁS:

Kellemes és gyógyító fürdőkvgyogyito viz

A meleg fürdő gyógyhatását emberemlékezet óta ismerjük: átmelegít, tágítja az ereket, elernyeszti a feszes izmokat, csillapítja az ízületi fájdalmakat, oldja a stresszt, elősegíti a testi-lelki ellazulást. A termálfürdők meleg vizében levő különféle ásványi anyagok ezeket az általános jótéteményeket speciális hatásokkal egészítik ki. Javítják a vérellátást, serkentik az anyagcserét, csillapítják a fájdalmakat, kiegyensúlyozzák a hormon háztartást, csökkentik a magas vérnyomást, tehermentesítve a szívet. A kénes termálvizek az olyan idült bőrbetegségek, mint az ekcéma vagy a pikkelysömör gyógyulását is előmozdítják . Az otthoni meleg kádfürdőt ma már minden nehézség nélkül ” gyógyfürdővé” varázsolhatjuk, például gyógynövény kivonatok vagy illóolajok hozzáadásával, illetve az illatszerboltokban kapható fürdősókkal, melyek közt ma szép számmal megtalálhatók egyes termálvizek kristályosított kivonatai, valamint tengeri sók, algakivonatok, stb.

A fürdő olyan hőmérsékletű legyen, ami kellemes érzetet kelt, és nem jelent kockázatot. Keringészavarban szenvedő, magas vagy alacsony vérnyomással rendelkező , általános legyengült állapotú vagy súlyos beteg személyek ne vegyenek forró fürdőt , főként ne felügyelet nélkül. Ha végeztünk, lassan keljünk ki a vízből, mert hirtelen felállva megszédülhetünk. Jó, ha van a kád mellett fogódzkodó rúd. A fürdőben legfeljebb 20 percig maradjunk, utána mosakodjunk meg, és hideg vízzel zuhanyozzunk le. Ha este fürödtünk, zuhanyozás után rögtön bújjunk fürdőköpenybe, majd az ágyba.

Speciális fürdők, például lábfürdő , ülőfürdő segítségével orvosolhatunk olyan problémákat, mint például a lábfájás, lábdagadás, visszérbántalmak, illetve az aranyér, alhasi vagy nemi szervi problémák. A lábfürdő vagy ülőfürdő azonban ritkán hatásos önmagában a meleg vízzel; célszerű gyógynövénykivonattal vagy egyéb hatóanyagokkal kiegészíteni.

Gőzöléssel az egészségért

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

A vízgőznek leginkább májtisztító és keringésjavító hatását használhatjuk ki. A forró gőz verejtékezést okoz, ami eltávolítja a bőrből a salakanyagokat, megtisztítja a pórusokat a faggyútól és a szennyeződésektől. Tágítja az ereket és serkenti a hajszáleres keringést, fellazítja az elöregedett hámsejteket, simává és feszessé teszi a bőrt. Emellett általános serkentő, kiegyensúlyozó hatása elsősorban a vegetatív idegrendszeri funkciók szabályzása révén az egész szervezet működését harmonizálja. Ezen alapszik a gőzfürdők , szaunák jótéteménye is. A gőzfürdőzés serkenti az anyagcserét és meg- gyorsítja a méregtelenítést, ezenkívül erősíti a szívet és tonizálja az érrendszert. Lazító, stresszoldó hatása is közismert. A gőzfürdőben 8-15 percig tartózkodjunk, majd lassan felkelve hagyjuk el. Néhány perc pihenés után hűtsük le magunkat a jéghideg vizű medencében úszva vagy megmártózva. Szívbetegség, keringési bántalmak, vérnyomásproblémák, általános legyengült állapot esetén a gőzfürdőzés vagy szaunázás kockázatos, nem javasolható, különösen egyedül, felügyelet nélkül. Egészséges személy is, ha szédül a gőzfürdőben, hagyja el, vagy kérjen segítséget.

Az arcgőzölést kozmetikusok használják az arcbőr fellazítása és megtisztítása érdekében. Otthon is egyszerűen megoldható speciális eszközök nélkül, egyszerűen egy forróvizes tál fölé hajolva, fejünket törülközővel letakarva, mint inhaláláskor. Adhatunk a vízhez gyógynövénykivonatot vagy illóolajokat, amelyek fokozzák a gőzölés tisztító hatását, és elősegítik a pattanások, bőrgyulladások, egyéb problémák megszüntetését. Gőzöléssel könnyen , gyorsan orvosolhatók egyes fertőzéses eredetű bántalmak is, amilyen például a hólyaghurut. A baktériumok 40 oC feletti hőmérsékleten már pusztulnak, és az ennél jóval melegebb vízgőz, noha ugyanilyen hőmérsékletű vizet már nem viselnénk el, kellemes érzetet kelt, és hatékonyan irtja a kórokozókat. Gyermekek számára éjjeliedénybe öntsünk annyi felforralt vizet, amennyi elegendő gőzt bocsát ki, ugyanakkor a gyermek biztonsággal fölé ülhessen anélkül , hogy teste érintkezne a vízzel. Felnőttek a bidé segítségével végezhetik ugyanezt a kezelést. A forró vízhez ilyenkor is hozzáadhatunk gyógynövénykivonatot a gyógyhatás fokozása vagy kombinálása céljából.

Kikapcsolódás egészségesen a hidromasszázzsal

A levegővel kevert vízsugarakkal történő masszírozás a fürdő előnyös hatását erősíti mechanikai ingerekkel. Tonizálja a bőrt és az izmokat, serkenti a vér és az energia áramlását, megszünteti a feszültségeket és a pangást. A Jacuzzi elnevezés márkanév, egy Amerikában élő testvérpár nevéből, nem magát a berendezést jelöli. A Jacuzzi-fivérek negyven évvel ezelőtt dolgozták ki a speciális masszázsberendezés tervét, éppen azért, mert egyikük mozgásszervi problémáktól szenvedett. Hazánkban ugyan a Jacuzzi név összeforrt a hidromasszázs medencék és kádak fogalmával, ám valójában csak a Jacuzzi-gyárban készült termékeket illeti ez az elnevezés.
Kedvezően hat fáradtság , izomláz, izommerevség esetén, de a mozgáshiányból fakadóan petyhüdtté vált izmokat is bemelegíti és megdolgozza. Jót tesz mozgásszervi és reumatikus panaszok, vérkeringési problémák ellen, továbbá a visszértágulatok megelőzésére kis alkalmazható. Minthogy a hidromasszázs minden élettani hatástól eltekintve egyszerűen kellemes is, hangulatunkat ugyancsak felderíti. Ma már ez az örömteli kezelési mód nem csak a gyógyfürdőkben, de némi anyagi ráfordítással otthonunkban is elérhető az úgynevezett hidromasszázs kádak, a “Jacuzzi” révén.

592
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]