Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

“A főzés meditáció, a fakanálból pedig varázspálca válhat!”

608
HOZZÁSZÓLÁS:

Bármilyen furcsán is hangzik, minden energia– a jó, a rossz – főzés közben kihat az étel energiaminőségére, csak úgy, mint a mérgelődés vagy a kapkodás is.

Példaként: Ha sír a baba, azt szokták mondani, ideges tejet ivott. Az bizonyos, hogy az anya kedélye hat a gyerekre a tején keresztül…

Valahogy így lehet ez a saját készítésű táplálékkal, a főztünkkel is. Mondják azt is, hogy egy férfit a gyomrán keresztül lehet megfogni. A jó háziasszonyra áll az a mondás, hogy “a szívét is” beleteszi az ételbe! Ha lelkileg rossz passzban vagy stresszes állapotban vagyunk, felborul az emésztésünk, nem tudunk jóízűen enni. Miért ne hatna a lelkiség ez a konyhában is?

Hogy miért meditáció a főzés, és miért varázspálca a fakanál?

Főzés közben nem jó, ha rádiót hallgatunk, vagy a szomszédasszonyunkkal traccsolunk, mert a figyelmünket elvonhatjuk a főzésről. Nagyon fontos, hogy szeretettel és odaadással főzzünk, gondolva azokra, akiknek az ételt készítjük. Ha betegnek főzünk, kívánjuk teljes szívünkből – a figyelmünket rá összpontosítva, hogy újra egészséges legyen! – Meglátjuk, használni fog!

Konyhánkban előnyös, ha ügyelünk a következőkre!

 • A konyha legyen egyszerű és áttekinthető, hogy mindent keresgélés nélkül, rögtön megtaláljunk benne.
  Az egészséghez a lelki harmónián kívül a rend és a tisztaság is hozzátartozik. Legyünk takarékosak az élelmiszerrel, a vízzel!
 • A konyhabútor anyaga lehetőleg fa legyen, a műanyagokat mellőzzük. A fal jó, ha csempézett, mert könnyen tisztán tartható. A padlóra is olyan anyagot válasszunk ki, ami egyszerűen és jól felmosható.
 • A világos színek előnyösek, mert megnyugtatják és pozitívan befolyásolják a kedélyünket. Hasonló okból nagyon praktikusak az átlátszó üvegajtók a szekrényeken, mert mindig látjuk, hogy mi hol van, így pl. bosszúság nélkül főzhetünk.
 • Edényeink minősége javítja és elősegíti a természetes ételünkben eleve benne lévő teljes értékű illat és íz érvényesülését. A természetes anyagokból – például fából, üvegből, kerámiából, cserépből és fémből – készült edények és eszközök, valamint az öntöttvas, rozsdamentes acél vagy zománcos edények nagyon kedvezően befolyásolják az étel ízét és illatát.
 • Lehet, hogy furcsán hangzik ez a megállapítás, de a távol-keleti gondolkodás szerint minél nagyobb a lábos vagy a fazék, annál több életenergiát képes az univerzumból felvenni. Ha elfogadjuk ezt a gondolatot, valószínűleg ez is hozzájárul a pozitív energiák felhalmozódásához. 
 • Amennyiben nem idegen tőlünk a gondolat, hogy lelkiségünk “belemegy” az ételbe, akkor elfogadhatjuk azt is, hogy a kézzel feldolgozott ételekbe gyógyítóbb energiák kerülnek, mint a géppel készítettekbe.
608
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
1
 1. Urbán Bea szerint:

  Észrevettem, ha fárdtan csak rutinból főzök, akkor nem lesz olyan finom az étel, mint amikor tényleg van kedvem főzőcskézni. Most már értem, hogy miért van az, hogy ugyanazt, ugyanolyan fűszerezéssel egyszer dícséri a család, máskor meg nem annyira ízlik nekik. 🙂

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]