Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Amit tudnia kell a B12-vitamin időskorban előforduló hiányáról és következményeiről

547
HOZZÁSZÓLÁS:

A hollandiai Maastrichti Egyetemi Kórházában végzett vizsgálat eredménye szerint azok az egyébként egészséges emberek, akiknek vérében a B12-vitamin koncentrációja alacsony volt, az életkoruktól függetlenül nem nyújtottak olyan jó teljesítményt a szellemi tevékenységük tesztelése során, mint a magasabb vérszinttel rendelkező társaik.b12-vitmain-2

Idősebb korban előforduló neurológiai tünetek

A B12-vitamin hiánya súlyos neurológiai és pszichiátriai panaszokat okozhat az idősebb embereknél, amelyek a kar vagy a láb zsibbadásától vagy remegésétől (perifériás neuropathia) egyensúlyzavarokig, zavartságig, sőt, demenciáig terjedhetnek. A B12-vitamin adásával sok tünetet meg lehet szüntetni.

Sajnos az idős emberek időnkénti téves viselkedését, zavartságát sokan az öregedési folyamat természetes velejárójának tartják és nem kutatnak egyéb okok után. Számos vizsgálat igazolja azonban, hogy a B12-vitamin hiánya rendkívül elterjedt a 60 évesnél idősebb emberek között.

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

A New York-i Orvosegyetem legújabb felmérése szerint a megvizsgált száz, 60 és 93 év közötti korú egyén között 21-nek alacsony volt a vér B12-vitamin-szintje (közülük ketten perifáriás neuropathiában szenvedtek) és 16-nak a vérében nagyon alacsony volt a B12-vitamin koncentrációja (közülük háromnak perifériás neuropathiája volt, egy pedig mentálisan zavart volt).

Felszívódási problémák

Miért olyan gyakori a B12-vitamin hiánya az idős emberek körében? Ahogyan öregszik az ember, egyre hajlamosabb arra, hogy atrophiás gastritis fejlődjön ki nála. A gyomor nyálkahártyájának sorvadása elpusztítja az intrinsíc factort termelő sejteket, egyidejűleg kevesebb gyomorsav is képződik, és nagy mennyiségű baktérium telepedik meg a gyomorban és a vékonybél felső szakaszában.

A kevés gyomorsav és a sok baktérium együttes jelenléte megnehezíti, hogy a szervezet felszabadítsa és hasznosítsa a táplálékkal felvett B12-vitamint. Az orvos által rendelt antibiotikumok szedésével csökkenteni lehet a gyomorban és a vékonybélben megtelepedett baktériumok számát, ami növelheti az étellel felvett és hasznosított B12-vitamin mennyiségét. A kiegészítő alakjában adott B12-vitamin azonban jobban szívódik föl, mint a táplálékhoz kötött.

Ha egy idősebb embernek neurológiai vagy pszichológiai panaszai vannak, és egyéb fizikai okok kizárhatók, gondoljon az esetleg fennálló B12-vitamin hiányára és ellenőriztesse a vére vitaminszintjét. Egyes kutatóknak az a véleménye, hogy minden, 65 évesnél idősebb embert ellenőrizni kellene, nincs-e B12-vitamin-hiánya, mert ennek hosszú távon súlyos következményei lehetnek.

547
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]