Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Amit tudnia kell a víz nélkülözhetetlenségéről és a víztisztítás fontosságáról

561
HOZZÁSZÓLÁS:

A legtöbb ember természetesnek tartja, hogy vizet iszik – néhány napnál tovább viszont nem tudnának víz nélkül élni. A víz a szervezetben csaknem minden folyamatban részt vesz, az emberi test tömegének kb. kétharmadát víz teszi ki.viz

A nélkülözhetetlen víz

A tápanyagok és a hormonok vízben oldva keringenek a szervezetben. A víz javítja a veseműködést is, amely az életkor előrehaladtával alábbhagy. Azonkívül a víz biztosítja, hogy az ízületek normálisan működjenek, megakadályozza a csontok és a szalagok súrlódását.

Az ivóvíz a különböző ásványi anyagok, pl. a kalcium, a magnézium, a szelén kitűnő forrása. A szív-és keringési megbetegedések nagyobb arányban fordulnak elő azokon a vidékeken, ahol „lágy a víz”, vagyis ahol a víz kevés magnéziumot és kalciumot tartalmaz.

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

Ahogyan öregszünk, csökken a szomjúságérzetünk, ami azzal a veszéllyel jár, hogy nem iszunk elég folyadékot.

Nem csak egyféle víz létezik

A szervezet nemcsak ivóvíz alakjában vesz föl vizet. Számottevő a gyümölcslevekkel, a tejjel, a gyümölcsökkel, valamint a zöldség- és főzelékfélékkel felvett víz mennyisége is. A dinnye, a saláta, a tök és a zeller különösen jó vízforrás a szervezet számára.

A VII. Magyar Gyógyszerkönyv a gyógyszerek elkészítéséhez háromféle víz felhasználását engedélyezi. A deionizált víz (Aqua demineralisata) az érvényes magyar állami szabványnak megfelelő minőségű ivóvízből ioncserélő eljárással készül.

A desztillált víz (Aqua destillata) ugyancsak az érvényes magyar állami szabványnak megfelelő ivóvízből desztillálással készül.

Az injekcióhoz való desztillált víz (Aqua destillata pro injectione) az előbbitől abban különbözik, hogy az előírt vizsgálatoknak megfelelően sterilnek és pirogén (lázkeltő) anyagoktól mentesnek kell lennie.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Azt alapvető ajánlás az, hogy naponta 6-8 pohár vizet igyon. Ügyeljen arra, hogy akkor is igyon, ha nem szomjas.

>>>Figyelmeztetés: Sajnos nem minden víz tiszta és egészséges. Néhol a régi vízvezetékcsövekből a víz ólommal szennyezett. Más vidékeken a magas klórtartalom vagy más potenciális mérgek miatt nem biztonságos a víz. Ha olyan vidéken él, ahol bizonytalan a víz minősége, akkor használjon házi szűrőberendezést, vagy csak palackozott ivóvizet fogyasszon.

Ha házi szűrőberendezést használ, ne feledkezzen meg arról, hogy azt megfelelően karban kell tartani és rendszeres időközönként ellenőrizni kell. Az aktivált szénszűrőket néhány hónaponként ki kell cserélni, különben veszélyes szennyeződések rakódhatnak le bennük.

Ha fordított ozmózisos rendszert használ (amely eltávolítja a kémiai anyagokat, de nem feltétlenül szabadítja meg a vizet az anorganikus szennyeződésektől), rendszeres időközönként ellenőrizze, mert a filter baktériumokkal szennyeződhet.

A desztilláló berendezést, amely kitűnően távolítja el az anorganikus szennyeződéseket (de nem eléggé alkalmas a szerves szennyezések eltávolítására), rendszeresen szét kell szerelni.

A feldolgozás módjától függően a palackozott ivóvíz sem mindig biztonságos. Annak érdekében, hogy biztos legyen az ivóvíz tisztasága felől, csak olyan vizet fogyasszon, amely fordított ozmózissal, desztillálással, vagy a fordított ozmózis és a deionizálás kombinációjával készült. Ragaszkodjék mindig a jó nevű gyártmányokhoz.

561
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]