Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Miért és hogyan kerüljük el a transzzsírokat?

94
HOZZÁSZÓLÁS:

Az utóbbi években az élelmiszerekkel kapcsolatos egyik legnagyobb ijedelmet a transzzsírokról érkező hírek keltették. Ezen vegyületek egy élelmiszer-ipari eljárás, a hidrogénezés – keményítés során keletranszzsiroktkeznek, amelynek célja, hogy a folyékony olaj keménnyé, de kenhetővé váljon, szobahőmérsékleten is stabil maradjon, illetve hogy sütés-főzéskor vaj és zsír helyett lehessen használni.

Miért veszélyesek?

Eredetileg úgy gondolták, hogy a hidrogénezett növényi olajok a telített zsírok egészséges és olcsó alternatívái lesznek. Ez azonban óriási tévedésnek bizonyult, mivel kiderült, hogy transzzsírokat tartalmaznak, melyekből naponta 5 g elfogyasztása hosszú távon 30%-kal növelheti az agyér-elmeszesedés, a koszorúér-elzáródás vagy a szívinfarktus kialakulásának a kockázatát.

Mire a tudomány felfigyelt a transzzsírok egészségre káros hatásaira, addig azok mindenütt elterjedtek, és az élelmiszeripar kulcsfontosságú összetevőkben kezdte alkalmazni ezeket a vegyületeket.

Mivel egészségromboló hatásukat egyre több tudományos adat igazolja, és a veszélyek nyilvánvalóvá váltak, a gyártók mind nagyobb hangsúlyt helyeznek a transzzsírmentes vagy csökkentett transzzsírtartalmú élelmiszerek előállítására.

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

Nyugaton és hazánkban is van már rá példa, hogy egyes cégek fokozatosan kivonják termékeikből a vegyületet. Legnagyobb mennyiségben pékárukban, mélyhűtött élelmiszerekben, chipsekben és egyes margarinokban fordulnak elő.

Hogyan kerülhetjük el a transzzsírokat?

  • A gyorsbüfében a rántott csirkés szendvics, a sütött húsokat, a sült krumplit amennyiben lehet mellőzzük, hiszen nehéz megmondani, hogy miben sütötték azt ki.
  • A transzzsírok egyre nyilvánvalóbb veszélyei miatt mindenkinek ajánlatos átértékelnie étrendjében a hidrogénezett növényi olajokból készült margarinok és szendvicskrémek szerepét. Teljesen persze nem kell elfeledkezni róluk, hiszen e termékek olívaolajjal készült, egészséges változatai egyszeresen telítetlen lipideket, sőt, hozzáadott Omega-3 zsírsavakat is tartalmaznak, tehát védik a szívet és az érrendszert.
  • Iktassunk be étrendünkbe olyan zöldségeket és gyümölcsöket, mint pl.: a hagyma, alma, bogyós gyümölcsök, káposzta, brokkoli. Ezek telis-tele vannak flavonoidokkal, egyéb antioxidáns vegyületekkel.
    A hagyományos étolajok, főzőolajok helyett használjunk természetes kókuszolajat, olívaolajat, melyek ún. “jó zsírokat” is tartalmaznak.
94
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]