Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Együnk energiát adó szénhidrátokat

587
HOZZÁSZÓLÁS:

A szénhidrátokat korábban lebecsülték, ám az egészséges étrend el sem képzelhető nélkülük. Pontosabban, az élelmi rostokban gazdag, magas összetett szénhidrát-tartalmú táplálékok nélkül. A rostokban gazdag gabonapelyhek és teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek hatékony védelmet nyújtanak a szívbetegségek és a cukorbetegség ellen.

A test üzemanyagai: a szénhidrátok szenhidratok

A szénhidrátok az egészséges étrend nélkülözhetetlen elemei. A test alapvető “üzemanyagát” adják, ugyanis glükóz, azaz szőlőcukor formájában szívódnak fel már a bélből. Ha valaki nem fogyaszt elég szénhidrátot, akkor fehérjékből, zsírokból képződik szőlőcukor egy igen bonyolult, energiaigényes reakciósor lejátszódásával.

Ezért sokkal egészségesebb, ha a táplálkozással biztosítjuk a szervezet számára szükséges szénhidrát mennyiségét. Arra azonban oda kell figyelni, hogy a napi igénynél ne fogyasszunk többet. A feleslegesen bevitt tápanyag ugyanis zsír formájában raktározódik, s ez testsúlynövekedést eredményezhet csakúgy, mint a túlzott zsír- vagy fehérjefelvétel. A sok finomított szénhidrátot tartalmazó sütemények, ropogtatnivalók csábításának engedve különösen könnyű túllépni a mértéket.

Együnk egészséges ételeket!

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

A keményítőben gazdag zöldségfélék – a burgonya, a kukorica és a bab – segítségével sok tápanyagot és rostot, de kevés egyszerű szénhidrátot juttatunk a szervezetünkbe. A teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyérfélékben, a barna rizsben és a gabonapehelyben a magas tápértékű csíra és a rostokban gazdag külső rétegek érintetlenek. Ezek csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbaj kockázatát.

Ma még senki nem tudja pontosan, hogyan védik egészségünket a teljes gabonaszemeket, korpát is tartalmazó pékáruk, de annyi bizonyos, hogy egészségesebbek, mint a finomlisztből sütött fehér kenyér. Az őrlés és a rostálás során ugyanis nagyrészt elvesznek a legértékesebb élelmi rostok, valamint az E-vitamin, a folsav, a B6- és más létfontosságú vitaminok, amelyek iránt pedig az életkor előrehaladtával egyre nő a szervezet igénye.
Az összetett szénhidrátokban szegény és alacsony kiőrlésű lisztből készült gabonakészítményekben (fehér kenyér, fehér rizs, főtt tészta, cukor) gazdag étrend növeli a cukorbetegség kialakulásának veszélyét.

Ötletbörze

Íme néhány ötlet, hogyan egészíthetjük ki étrendünket rostokban gazdag szénhidrátforrásokkal.

  1. Olvassuk el a a címkét, győződjünk meg róla, hogy az összetevők között első vagy második helyen szerepel a “teljes kiőrlésű” vagy “korpás” liszt.
  2. Az otthon sütött palacsintához és más péksüteményekhez felhasznált fehér liszt egyharmadát próbaképpen helyettesítsük korpás liszttel.
  3. Tegyünk egy próbát a búzacsírával. Ropogós, íze a dióéra emlékeztet, és számos előnyös tulajdonsága van az alacsony kiőrlésű lisztből készült kenyérrel szemben. Csempésszünk be egy-egy kanállal a reggeli gabonapehelybe, a palacsintába, a joghurtba.
587
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]