Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Éljen teljes értékű életet glutén nélkül! – II.rész

641
HOZZÁSZÓLÁS:

glutén2Attól függően, hogy milyen életkorban kezdik a gluténmentes étrend bevezetését, más-más stratégiát lehet és kell választani.

– Két-három éves gyerekeknél minden esetben el kell magyarázni, persze életkorának megfelelő szinten, hogy mit és miért szabad vagy nem szabad neki megennie. Fontos, hogy a testvéreket, a barátokat, a nagyszülőket is be kell vonni a tudnivalók elsajátításába, velük is beszéljük meg, mire kell figyelniük. Ha óvodába, iskolába jár már, akkor az óvónőknek, a pedagógusoknak és a csoport- és osztálytársaknak is el kell magyarázni, miről is van szó, milyen szabályokat kell betartani az étkezések során. Kínálják meg a többieket is a gluténmentes ételekkel, hogy tudják, az semmivel sem rosszabb, mint a “hagyományos”.

– Nagyobb gyerekek esetében fontos, hogy a diagnózis felállításáról, a kezelés módjáról, és az új étkezési előírásokról korrekt és kellő mélységű, személyre szabott információt kapjanak. Mindent meg lehet és meg is kell a gyerekekkel beszélni, mert csakis az ő aktív együttműködésükkel lehet eredményt elérni. A gyerekeket be kell vonni az ételek elkészítésébe, és először célszerű az addigi kedvenc ételeit gluténmentessé átalakítani, majd fokozatosan, együtt megtanulva az eljárásokat és módokat, megismerve a legkülönbözőbb alapanyagokat, érdemes továbblépni. A gyerekeket be kell vonni az ételek elkészítésébe, a főzésbe-sütésbe, még akkor is, ha ez többlet időt és energiát igényel. Ahhoz, hogy a későbbiekben bátran el tudjuk engedni bárhová, bármilyen társasággal, hosszabb időre is, biztosnak kell lennünk együttműködésében és ismeretei korrektségében.

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

Felnőttek esetében a kialakult étkezési szokások megváltoztatása már sokkal nehezebb és körülményesebb. Számukra az újdonságot az addig ismeretlen alapanyagok használata jelenti, de kellő türelem és kitartás után a gluténmentes ételek pontosan ugyanolyanok lesznek– kevés kivételtől eltekintve-mint a hagyományos liszttel készült ételek.

A “gluténmentes élet” szükségszerűen a megfelelő alapanyagok beszerzésével kezdődik. A következőkben tanácsokat adunk arra, hogy milyen alapanyagokat célszerű megvenni, és folyamatosan otthon tartani.

A jó taktika az, hogy mindent ki kell próbálni, meg kell kóstolni. Először mindig csak keveset vegyünk mindenből, és csak akkor vásároljunk belőle nagyobb mennyiséget, ha jónak, használhatónak és nem utolsó sorban ehetőnek találtuk.

A sütés-főzés megtanulható – a gluténmentes ételek elkészítésekor a már megtanult technikák, fogások ugyanúgy alkalmazhatóak. Például a rántás elkészítése ugyanúgy történik, csak nem búzaliszttel, hanem (például) rizsliszttel.

Célszerű az ételeket mindig, a család valamennyi tagja számára gluténmentesen elkészíteni, így sok kényelmetlenségtől és többletmunkától is megkímélhetjük magunkat. Ennek néha csak a pénztárcánk szab határt, ilyenkor is segít az azonos étel kétféle módon való elkészítése (pl. palacsinta., tésztafélék, panírozott ételek stb.) Szinte minden étel elkészíthető gluténmentes módon is, akár a magyar, akár a nemzetközi konyha kínálatából választunk.

Arra azonban ügyeljünk, hogy mindig a gluténmentes étel készüljön el először, majd azután süssük-főzzük meg a “normál” változatot.

Látható tehát, hogy néhány alapszabály betartásával mindenféle akadály nélkül képesek vagyunk átállni a gluténmentes étrendre, ráadásul mindezt úgy, hogy közben nem szükséges lemondanunk tulajdonképpen semmiről sem, csupán az eddig megszokottól eltérően kell elkészítenünk kedvenc ételeinket.

641
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]