Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Ezért fogyasszon naponta öt adag zöldséget és gyümölcsöt

585
HOZZÁSZÓLÁS:

Ha a lakosság követné azt az egyszerű étrendi tanácsot, mely szerint minden áldott nazoldsegek-gyumolcsokp el kellene fogyasztani legalább öt adag gyümölcsöt és zöldséget, akkor bizony csodálatos közegészségügyi fejleményeknek lehetnénk tanúi: jóval kevesebb páciens lenne a rendelőkben, kórházakban és patikákban, mert visszaszorulnának a sok millió áldozatot szedő népbetegségek.

Egyre kevesebb tápláló, vitamindús ételt eszünk

A helyzet az, hogy az ember az ősidőkben, sok tízezer éven át mindennap marékszámra fogyasztott növényi táplálékokat, így szervezete ahhoz alkalmazkodott, hogy nap mint nap bőséges védelmet nyújtanak számára a gyümölcsökből és zöldségekből nyert csodálatos vegyületek, az antioxidánsok.

Ezekre ma a korábbinál jóval nagyobb szükségünk van, életmódunk ugyanis több szabadgyököt zúdít a szervezetre, mint korábban bármikor: rengeteg zsíros, egészségtelen ételt eszünk, keveset mozgunk, környezetszennyező anyagok mérgeznek bennünket, vékonyodik az ózonpajzs. Meg persze azért is, mert tovább élünk.

Mire képesek a szabadgyökök?

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

A szabadgyökök elektronhiányos, erősen reakcióképes atomok vagy molekulák. A szervezetben természetes körülmények között, például az emésztés vagy az energiatermelő folyamatok során keletkeznek, de a napfény és a környezetszennyező anyagok is serkentik ezek létrejöttét. Azért veszélyesek, mert tönkretehetik a sejthártyát, sőt, magát a DNS-t is.

Az eredmény: a megtámadott sejt elrákosodhat, a koleszterin könnyebben lerakódik az érfalakon, az ízületi porcok tönkremehetnek. A szervezetben a növényi eredetű antioxidánsok igyekeznek közömbösíteni a szabadgyököket, mielőtt még kárt okozhatnának. Nyilvánvaló, hogy ha az étrend nem biztosít elég antioxidánst, a szabadgyökök kontroll nélkül, szabadon garázdálkodhatnak.

A gyümölcsök és zöldségek sokoldalú felhasználása

A gyümölcsök többsége elérhető, kényelmesen fogyasztható, zamatos táplálék: a bogyósokat egészben bekaphatjuk, az almába, barackba élvezet beleharapni, a banánnak, narancsnak könnyen leválik a héja. A főtt ételekhez is kiválóak: a csirkesalátát remekül feldobják a ropogós, lédús szőlőszemek, zabpehelyhez kiváló az áfonya vagy a szamóca kissé fanyar íze, sültekhez a narancs vagy az alma zamata. Némi kreativitással a zöldségek is igazi ínyencséggé varázsolhatóak: gondoljunk csak a bazsalikomos paradicsomszószra, a grillen sült és tengeri sóval meghintett patisszonra, a lecsószerű ételekre, a pompás salátákra.

Az, hogy a természet e mennyei csemegéi az asztalunkra kerüljenek, persze több időt és utánajárást igényel, mint behúzni a kocsi ablakán a drive-in hamburgert, ajtót nyitni a pizzafutárnak vagy betolni a sütőbe a mirelit készételt. Ám az ízek, a tápanyagtartalom és az egészség szempontjából összehasonlíthatatlanul jobban járunk velük.

585
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]