Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Fusson Ön is a boldogabb és kiegyensúlyozottabb életért! – II. rész

925
HOZZÁSZÓLÁS:

Csaljuk elő a kreativitás hormontfutás2

A reggeli futás közben, munkakezdés előtt, pár perc alatt megoldhatjuk az előző napi problémánkat, megtervezhetjük és átgondolhatjuk az előttünk álló napot. A futás ugyanis megnyitja a jobb, kreatív agyféltekét. Oka: a lassú futás kétszer annyi oxigénnel árasztja el az agyat. Ez megduplázza az agy teljesítményét, és nagy mennyiségű ACTH-t, adrenokortikotrop- hormont szabadít fel.
A hipofízis (agyalapi mirigy) e hormonja csökkenti a vérnyomást, ellazít ja a testet, kristálytisztává és fogékonnyá teszi az elmét. Ráadásul ez az egyetlen ismert anyag, amely képes lebontani az idegsejtek között lerakódott zsírt, hogy szabadabban áramoljanak az ingerületek – s velük a gondolatok. Az ACTH úgyszólván egész napra megnyitja a kreativitás csatornáit. Még órákkal a futás után, az íróasztalnál is észlelhetjük.

Energiát adó cukor és levegő az agynak

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

Ha lassan futunk, izmaink zsírégetésre állnak át, és átengedik a cukrot az agynak. A gondolkodáshoz az agynak cukorra van szüksége. Viszont, ha az izmok égetik el a cukrot – mint például a szellemi dolgozó esetén, aki régóta nem mozgott -, leesik a vércukorszint. Az agy érzékenyen reagál rá: fáradtak, figyelmetlenek leszünk, és nem tudunk koncentrálni. Mihelyt azonban átállítjuk enzimrendszerünket zsírégetésre – három hónap után -, a vércukor állandó marad. Tetszés szerinti ideig koncentrálhatunk anélkül, hogy szőlőcukrot kellene szopogatnunk. Ez az energiapótló ugyan gyors vércukorszint emelkedést okoz, de valójában előhívja a stresszpontokat, és fél óra múlva idegesebbek, figyelmetlenebbek leszünk,mint előtte.

A futás a cicát jaguárrá változtatja

Sejtjeinkben, legyenek akár szívizomsejtek, májsejtek vagy idegsejtek, kis erőművek, a mitokondriumok termelik az energiát. Innen származik az erő és a teljesítőképesség. Ha kevés erőművünk van, meredekké válnak mindennapjaink. A ránk zúduló kihívásokra csak üggyel-bajjal tudunk válaszolni. Kocogással ez a meredek megszelídül. A mitokondriumok oxigénnel “tüzelnek”. Ha több oxigént juttatunk a szervezetbe, több erőművet fog építeni.
Rendszeres könnyű futással  a mitokondriumok száma meghatszorozható! Úgyszólván kéthengeresből tizenkét hengeressé, cicából jaguárrá változunk. A szív erősebb lesz, az agy gyorsabban dolgozik, még a máj is hatszoros tempóban méregtelenít. Míg a “kéthengeres ember” csak átpöfög az életen, a “tizenkét hengeres” könnyedén suhan. Az átlagon felüli teljesítmény ezek után magától értetődik – íróasztalnál és a triatlonon egyaránt.

A futás az egyetlen igazán tartós diéta

A diéták nem használnak. Aki le akar fogyni, annak az őzhöz hasonlóan kell cselekednie: mindent megenni, aztán elégetni a zsírt. Mert zsírt csak az izmok égetnek, és csak oxigénfeleslegben, zsírégető pulzusszám mellett, tehát 120 és 180 között. Nem érheti el azt a szintet, amikor a szervezet zsírbontásból szénhidrátbontásba vált. Addig ugyanis 100 százalékban zsírt éget. Háromhavi futás után ehetünk amennyit akarunk.

A futás mérsékli az éberséget

Viszonylag új a felismerés: futás után azért nem nagyobb, hanem kisebb az éhség, mert a futás által több kolecisztokinin szabadul fel. Ez az enzim jelzi az agynak: jól laktam!
Ha edzetlenül állunk neki futni , fél óra alatt 0,1 gramm zsírt égetünk, ami annyi sincs, mint egy gombostűfej. Négy hét múlva már 5 grammot égetnek el az izmaink, tehát ötvenszer többet. Tizenkét hét múlva pedig 25 grammot – azaz 225 zsírból származó kalóriát. Idővel ugyanis a futás megváltoztatja a test kémiáját: 3 hónap múlva ehetünk, amit és amennyit akarunk. Nem fogunk már hízni. Az edzés hatására erőteljesen felszaporodnak a zsírbontó enzimek. Nő az izomzat, a zsír pedig leolvad. Megsokszorozódik a zsírégető kemencék száma. Ráadásul több támadás is éri a zsírsejteket.

Álmunkban is karcsúsodunk

A legörvendetesebb hír: a futás 25 százalékkal fokozza az anyagcserét, méghozzá egész nap. Letesszük a futócipőt a sarokba , és kényelmesen leheveredünk a függőágyban vagy alszunk, testünk akkor is tovább égeti a zsírt. Ha a futás a szenvedélyünkké válik, óránként akár 10 grammot is. A németek, az osztrákok és a svájciak naponta átlagosan 142 gramm zsírt fogyasztanak. Tehát csak 14,5 órát kellene naponta aludniuk, és felhasználnák a zsírt. Csak az kell hozzá ,hogy zsírégető gépüket minden nap bekapcsolják.

925
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]