Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Milyen öltözékben fussunk télen, és mit csináljunk edzés után?

613
HOZZÁSZÓLÁS:

Milyen öltözékben fussunk nyáron, mit vegyünk magunkra, ha hideg, télies az időjárás?telifutas

Ha télen futunk

Hidegben vastag zoknit, jégeralsót vegyünk a melegítő alá, ha az nincs, úgy esetleg egy ócska pulóvert. Kötött sapka is szükséges, de kesztyűt már csak akkor vegyünk, ha nagyon fázós a kezünk, mert az általában hamar felmelegszik a folyamatos mozgástól.

Az időjárás viszontagságaitól nem kell félnünk, ha megfelelő meleg öltözékkel tudunk védekezni a hideg ellen. A zimankós hóvihar legfeljebb csak megrövidítheti az edzést, de az elmaradásra nem indok.

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

Cipőnk lehetőleg vastag gumitalpú legyen, különösen ha sokat futunk kemény talajon. Ha nincs módunkban nyersgumi talpú, ún. ,,melegítő” cipőben futni, úgy tornacipőnkbe tegyünk végig laticelből kivágott talpbetétet.

A folyamatos futástól minden versenyző alaposan megizzad. Gyakran előfordul, hogy a sapkáról hátul jégcsapok lógnak, ráfagy az izzadtság. Ne ijedjünk meg az ilyen jelenségektől, mert akár meddig is vagyunk a szabadban, ameddig mozgunk és nem állunk meg, semmi bajunk nem történhet.

Futás utáni teendők

Edzés után mindig alaposan tisztálkodjunk, fürödjünk meg, és csak akkor menjünk ki ismét — most már polgári ruhában, rendesen felöltözve — a szabad levegőre, amikor teljesen lehűltünk és megszáradtunk.

Sportruházatunkat minden edzés után szellős helyen szárítsuk ki, mert nedves szerelésben nem tanácsos elkezdeni az edzést. Mossuk is ki gyakran trikónkat, melegítőnket, zokninkat, mert ez is hozzátartozik a rendszeres sportoláshoz.

Melegebb időben, melegítés után már rendszerint levetkőzik a versenyző, trikóban és nadrágban futja a résztávokat. Ha hűvös szél fúj, ilyenkor is célszerű hosszabb séta esetén felvenni a melegítőt. Általában ne féljünk az izzadástól, melynek testünk hőmérséklet-szabályozásában nagy jelentősége van. Az izmok lazaságának, átdolgozásának, kellő előkészítésének nélkülözhetetlen velejárója az alapos izzadás, a homokunkról csöpögő verejték.

A cipőnk ápolása

A szöges cipő a futó atléta legfontosabb „műszere”. Gondozni, tisztítani kell, nem pedig unott mozdulattal az öltözőszekrény alá hajítani a pókháló és szemét közé.

A kiszáradt, megrepedt bőr az elgörbült lemez feltöri a lábat, azután jajgat az atléta, hogy nem tud szögest húzni, mert fáj a lába. Télen, tavasszal nem nagyon fontos a szöges cipő használata, de ahogy gyorsul a futóritmus, úgy kell egyre inkább edzésen is felhúzni, főleg ha salakon futunk.

Ilyenkor fokozatosan szoktassuk a lábat a szöges-cipőhöz, mert sokszor jelentkeznek kisebb-nagyobb lábfájások a formába hozó időszak idején. Az éjszakai állott vizes borogatás az egyik legjobb orvosság, de nem árt, ha sportorvoshoz is fordulunk, amennyiben hosszabb ideig ,,érezzük a lábunkat”.

613
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
2
  1. Bodacs Géza szerint:

    Az időjárás testközeli bemérése céljából, én futás előtt ellenőrizni szoktam a kinti hőmérsékletet hőmérőn, és mindig kilépek a teraszra is, hogy a saját bőrömön is megérezzem, milyen az idő valójában.

    • Vígh Róbert szerint:

      Teljesen egyetértek, mindenkinek más a hőérzete. Én is először kimegyek 1-2 percre az udvarra, hogy el tudjam dönteni hány réteg ruha kell.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]