Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Hogyan védi egészségünket a méz?

578
HOZZÁSZÓLÁS:

Miután a méz a természet tökéletes produktuma, magától értetődő, hogy vitaminokat is tartalmaz. Számos növény virágpora több C-vitamint tartalmaz, mint a legtöbb gyümölcs, zöldség vagy főzelékféle. A mézben pedig virágpor is van. Természetes, hogy minél magasabb a méz virágportartalma, annál értékesebb C-vitamin-forrást képez. mez-mezek-meheszeti-akacmez-18

A méz megőrzi jótékony tulajdonságait

A méz egyik meglepő sajátossága, és ezt teljes biztonsággal meg is állapították, hogy vitaminjai kiválóan megőrzik hatékonyságukat. Nem egészen így állnak a dolgok a gyümölcsök és zöldségfélék esetében. így például a spenót a leszedéstől számítva huszonnégy óra alatt C-vitamin tartalmának az ötven százalékát elveszti.

Tárolás alatt a gyümölcsök is elvesztik vitamintartalmuk tekintélyes hányadát. Mint a legtöbb, cukorban gazdag élelmiszer a méz is szegény tiaminban (B1-vitamin), de gazdag ribofiavinban és nikotinsavban. A méz tartalmazza mindazokat a vitaminokat, amelyek az élelmezéssel foglalkozó tudósok szerint nélkülözhetetlenek a szervezet egészségben tartásához. 

Addig, amíg a nád- és a keményítőcukrot az emésztőcsatornában enzimes invertálásnak kell alávetni, hogy egyszerű cukrokká alakuljon, ugyanezt a folyamatot a méz esetében nyálmirigyei váladékának segítségével a méh végzi el (a nektár cukortartalmát gyümölcs és szőlőcukorrá egymolekulájú monoszaharidokká alakítja) úgy, hogy az emberi szervezet semmi munkát sem fordít erre. Vagyis a méz ezen előemésztési folyamata mentesíti az emberi szervezetet ettől a munkától. Az a tény, hogy a méz előemésztett cukrot tartalmaz az egészséges szervezetben nem bír nagy jelentőséggel, mert könnyen emészti meg a tisztított cukrot is, de nagy jelentőséggel bír azok számára, akiknél nem tökéletes az emésztés vagy szervezetükből hiányzik az a két enzim, az invertaze és az amilaze amelyek az invertálási folyamatnál nélkülözhetetlenek.

A sokoldalú méz

Eltekintve attól, ez különben is másodfokú jelentőséggel bír, hogy a méz egy szívesen látott változatosságot és az étrend kiváló tartozékát képezi, egy konstruktív táplálék, amely rengeteg olyan elemet tartalmaz, amelyek a szervezet fejlődésénél és helyreállításánál nélkülözhetetlenek. Egy gyorsan ható energiaforrás, ami nemcsak ízletesebbé teszi a reggelinket, de a szervezetnek energiát kölcsönöz, hogy a napi munkáját jól kezdje.

A többi cukorfélékkel szemben a méz a következő előnyöket nyújtja :

1. Nem fejt ki izgató hatást az emésztőszervek nyálkahártyájára.

2. Könnyen és gyorsan áthasonítható.

3. Gyorsan elégíti ki a szervezet energiaszükségletét.

4. A sportemberek és más sok energiát igénylő egyének számára az erőkifejtés után gyorsan ható energiaforrás.

5. A vese az összes cukrok közül a mézet tűri leginkább.

6. Nyugtató hatása az egész szervezetre hat.

7. Könnyű megszerezni.

8. Aránylag olcsó

A méz amellett, hogy idegcsillapító, megnyugtatóan hat a gyomorra, enyhíti a kínzó köhögést és az ízületi gyulladással járó fájdalmakat. A méz sokoldalú jótékony hatása megkönnyíti az öregséget.

Csak mikor megbetegszünk jövünk rá, hogy sokkal többet költünk gyógyszerre és orvosra, mint amit elspóroltunk magunktól. Megfelelően táplálkozva, amihez a méz is hozzátartozik, elkerüljük az orvosságok használatát, és ami még ennél is fontosabb, megkíméljük szervezetünket a betegségek okozta megpróbáltatásoktól. 

578
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]