Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Ismerje meg az ásványi anyagokat és legfontosabb hatásaikat

587
HOZZÁSZÓLÁS:

A gyümölcsök és a zöldségek az ásványok fő forrásai, melyek beépülnek az emberi szervezetbe, különféleképpen hozzájárulva az egészséges és kiegyensúlyozott működéshez.

Az éltető ásványi anyagok

ARZÉN

Hasznunkra van, amikor szervezetünk valamelyik tevékenysége „renyhe” vagy „gyenge” – bárhogy is nevezzük – beleértve a légzést is.

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

BRÓM

Nyugtató hatásáról ismert.

CINK

Sok enzim alkotórésze és az anyagcsere számára fontos tényező, élénkíti és szabályozza az agyalapi mirigy, a nemi mirigyek és a hasnyálmirigy működését (a szervezet mirigy-működésének amolyan „karmestere”). Közreműködik ezenkívül a vértestek felépítésében is.

FLUOR

Igen hasznosnak bizonyul, a kalciummal együtt, a csontrendszer, az inak és kötőszalagok megőrzésében, és szembeszáll a fogszuvasodással.

FOSZFOR

Segíti a D-vitamin feladatának ellátását, hozzájárul a szervezet kalciumegyensúlyához, a vér összetételéhez és a megfelelő anyagcsere folyamatához.

JÓD

Elengedhetetlen a pajzsmirigy működéséhez, hozzájárul sok, sejten belüli kémiai folyamathoz, ezenkívül a fejlődési folyamatok és az idegrendszer tevékenységének szabályozásához. Különösen hasznosnak mutatkozik az idősek táplálkozásában.

KALCIUM

Alapvető szerepet játszik a csontrendszer kialakításában és épségének megőrzésében, valamint szükséges a sejteknek (a víz, a cukrok, az aminosavak stb. felvételéhez és kiáramlásához), a jó izom- és szívműködéshez és a véralvadáshoz.

KÁLIUM

A nátriummal együtt játszik szerepet a sejtszintű víz- és láp-anyagcserében. Ezenkívül erősíti a szívet és az izmokat, élénkíti a belek perisztaltikus mozgását, és szabályozza a mellékvese működését.

KÉN

Nagyon fontos a csont, a fogak, az ízületek és kötőszalagok számára, hatékonyan alkalmazható májbetegségek gyógyításában, tisztítja a beleket és megvédi őket a fertőzésektől.

KOBALT

Értágító, közreműködik a vegetatív idegrendszer szabályozásában, vagyis az idegrendszer alkotórésze, amely biztosítja az akarattól függetlenül működő szervek (zsigerek) beidegzését.

LÍTIUM

Szükséges az érzelmi egyensúly megőrzéséhez, vagyis a szorongás, a depresszió és a lidércnyomásos állapotok megszüntetéséhez.

MAGNÉZIUM

A klorofillos fotoszintézisnek (vagyis a földi élet alapjának) nélkülözhetetlen feltétele, ugyanakkor hasonlóan meghatározó szerepe van azokban a kémiai változásokban is, amelyek lehetővé teszik az életet az ember számára.

Azonkívül hogy elengedhetetlen több mint 300 enzim működéséhez, szervezetünk minden egyes rendszerében előfordul (szív- és érrendszer, emésztőrendszer, csontrendszer, idegrendszer stb.).

MANGÁN   

Azonkívül hogy ugyanúgy, mint a magnézium, a különböző enzimek működésének jellemző eleme, szabályozza a mirigyműködést a fejlődő szervezetben, valamint a cukrok, a zsírok és a fehérjék anyagcseréjét, a máj és a vesék munkáját.

Társulása a B-vitaminok csoportjához kölcsönösen hatásos. A teljes értékű gabonák fogyasztása fontos, mert nagy tápértékkel bírnak, másrészt, segítségükkel sok rostot juttathatunk szervezetünkbe.termeszetes-vitaminok-16

NÁTRIUM

Általában a klórhoz kapcsolódik minden élelmiszerben, és vele együtt szükséges a sejtek anyagcsere-szabályozásához (legfőképpen a vízéhez a nátrium esetében). Manapság azonban a szervezet szükségleteihez képest túl nagy mennyiségben fogyasztjuk.

NIKKEL

Élénkíti a hasnyálmirigy működését, amely többek között az inzulin előállítására hivatott, ezért ajánlott cukorbetegség esetén.

RÉZ

Sok enzim alkotóeleme, általában a csontok és a sejtek kialakításában játszik szerepet, a vas megkötésében, a hemoglobin előállításában. A szervezet hasznát veszi főleg a bakteriális és a vírusos fertőzésekkel szemben.

SZILÍCIUM

Fontos szerepe van a csont-, az ér-, a légző- és az idegrendszerben, ugyanakkor megmutatkozik sajátos feladata abban, hogy biztosítja a szervezet szöveteinek és rostjainak megfelelő rugalmasságát.

VAS

Hasznosítása a szervezet számára a réz jelenlétéhez kötött, valamint a C-vitamin is kedvező hatással van rá; hiánya egy még ma is igen elterjedt táplálkozás miatt kialakuló vérszegénység alapja, amely főként a népesség nőtagjait sújtja.

A hemoglobinban (a vér vörösvértestjeinek összetevőjében) jelen levő vas fő feladata, hogy megkösse az oxigént a tüdőben és elszállítsa a szervezet minden részébe, így hozzájárulva a sejtek lélegzéséhez.

587
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]