Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Ismerje meg az egészséges táplálkozás alapjait!

566
HOZZÁSZÓLÁS:

A táplálkozás és az egészség szoros összefüggésben áll egymással. A tápanyagok felvétele és átalakítása során szervezetünkben számtalan különböző folyamat megy végbe.

Ha egyoldalúan táplálkozunk, vagy jelentős mértékben átalakított készételeket, konzerveket, illetve élelmiszer-kiegészítőkkel dúsított ételeket fogyasztunk, étkezési szokásaink következményeit szervezetünkön tapasztalhatjuk.

Az egészséges táplálkozás alapelvei

A dolog valójában igen egyszerű, a megvalósítása azonban már kevésbé.

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

Egyszerű, mert az egészséges táplálkozás és életmód alapelvei több száz éve változatlanok: sok friss élelmiszert tartalmazó, változatos táplálkozás, rendszeres mozgás, pihentető alvás mellett lehetőleg derűs életszemlélettel élni le életünket.

A mindennapok valóságában ennek megvalósítása nem ilyen egyszerű, minthogy igen bonyolult világban élünk. A stresszes életmód következtében előfordulhat, hogy nem vagyunk képesek magunk irányítani  dolgainkat. A munkanélküliség, az anyagi problémák állandó fenyegetést jelentenek, aki pedig meg akarja tartani munkahelyét, ezt sokszor csak egészsége kárára tudja megtenni.

Az információ nélkülözhetetlen

Az élelmiszer-kínálat sokkal gazdagabb, mint korábban. Nemcsak azért, mert megvehetjük a világ valamennyi tájának gyümölcseit, zöldségeit , különlegességeit, hanem azért is, mert rendelkezésünkre áll a kutatási eredmények alapján iparilag előállított élelmiszerek széles választéka.

Ez azonban nem feltétlenül pozitív: az ügyes marketing és a vonzó csomagolás gyakran azt sugallja, hogy a kínált élelmiszer egészséges, de valójában ennek az ellenkezője igaz, mert laboratóriumi körülmények között, kémiai folyamatok  eredményeként előállított termékről van szó. Épp ezért az információ nélkülözhetetlen.

Az egészségtudatos vásárló napjainkban nem engedheti meg magának, hogy ne foglalkozzon táplálkozásával, azaz ne informálódjon arról, honnan származik az élelmiszer, hogyan állították elő, milyen eljárásokat alkalmaztak, mit várhat az adott élelmiszertől, s milyen árat érdemes adnia érte.

A legújabb kutatási eredmények

S van még egy további aspektus is: a táplálkozás felfedezésre váró területei. Az utóbbi időben a tudomány számos ponton kibővítette, sőt esetenként korrigálta a korábbi kutatási eredményeket. Ez vonatkozik például a koleszterin bonyolult kérdésére, de a vitaminokra és a másodlagos növényi anyagokra is.

Ez utóbbiak sokféleségét és komplexitását csak az utóbbi években kezdték feltárni. A kutatások megerősítettek egyes ősrégi alapelveket – például azt, hogy élelmiszereink egy részét, elsősorban a gyümölcsöket és a zöldségféléket nyersen kell fogyasztanunk.

Mára már tudományosan bizonyított tény, hogy a főzéssel értékes anyagok károsodnak, mennek veszendőbe.

Ezért alapvető fontosságú, hogy tisztában legyünk egyfelől azzal, hogy melyik élelmiszer miképpen károsodik a hő hatására, azaz értékének megőrzése érdekében miképpen készítsük el, másfelől pedig azzal, hogy milyen kockázattal jár a készételek, feldolgozott élelmiszerek fogyasztása.

566
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]