Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Ismerje meg dohányzásról történő leszokás alapvető fortélyait

585
HOZZÁSZÓLÁS:

A kutatók bebizonyították, hogy bármikor érdemes leszokni a dohányzásról! canstockphoto14002906

Az azonnali leszokással lényegesen lassíthatjuk azokat a folyamatokat, amelyek a dohányfüst miatt elkezdődtek, és amelyek idővel a sejtek rákos elfajulásához vezethetnek.

Kutatási eredmények alapján elmondható, hogy már egy évvel a leszokás után is jóval kisebb a tüdőrák veszélye, tíz év után pedig gyakorlatilag ugyanannyi az esély a tüdőrákra, mint azoknál, akik sohasem dohányoztak. De természetesen a többi szervet, mint pl. a szájüreget, a húgyhólyagot és a hasnyálmirigyet fenyegető veszély is azonnal csökken.

Az alábbiakban néhány hasznos tanács található arra nézve, hogyan birkózzunk meg a leszokás amúgy nehéz feladatával:

∼ Azonnali szakítás ⇒

Egy clevelandi, leszoktató programokat vezető klinika orvosa szerint van olyan, aki még a drogról is könnyebben leszokik, mint a dohányzásról! Ezen elven alapulva a fokozatosság nem feltétlen jó ötlet, mivel az elvonási tünetek, így az álmatlanság és az ingerlékenység is tovább áll fenn, és nehezebbé teszik a leszokást. Legjobb, ha eldöntjük, mikor nyomjuk el az utolsó csikket – lehetőleg az elhatározást követő két héten belül, és szigorúan ehhez tartjuk magunkat.

∼ Szabaduljunk meg a megszokás hajlamától! ⇒

A dohányosok többsége bizonyos helyzetekben automatikusan rágyújt. Némelyek akkor, ha a csúcsforgalomban megáll a kocsisor, mások telefonálás közben stb.
Még mielőtt teljesen leszoknánk a dohányzásról, iktassuk ki ezeket az automatikus reflexeket. Könnyebb lesz a dolgunk, ha ezekben a helyzetekben már sikerül  a kísértésnek ellenállni.

∼ Mindet kidobni! ⇒

A leszokás napján szabaduljunk meg a lakásban található összes cigarettától, még a szivaroktól és a pipáktól is. Kutassunk fel minden rejtett zugot, nadrágzsebet kesztyűtartót és hasonló helyeket, és kíméletlenül dobjunk el minden megtalált csomagot. Ne kegyelmezzünk a hamutartóknak sem, illetve ha elektromos tűzhelyünk van a konyhában, az öngyújtókat, gyufákat is dobjuk ki.

Nagyon fontos, hogy egyetlen szál cigaretta, de még a dohányzásra emlékeztető bárminemű tárgy se legyen a kezünk ügyében!

∼ Használjunk tapaszt/rágógumit! ⇒ 

A leszokást megkönnyítheti a bőrre ragasztott nikotintapasz, vagy a nikotintartalmú rágógumi!

Az észak-karolinai Duke Egyetem kutatói a vizsgálatok eredménye alapján azt találták, hogy ha a tapaszt viselő alany kibírja rágyújtás nélkül az első napot, meg lehel jósolni, hogy a következő hat hónap során ki bírja füstölés nélkül! Valóban: 6 hónappal később a többiekhez viszonyítva tized annyian voltak közöttük a visszaeső dohányosok.

A tapasz 24 órán át folyamatosan kis mennyiségű nikotint juttat a bőrön át a véráramba, ami megakadályozza az elvonási tünetek jelentkezését, és így megkönnyíti a dohányzás abbahagyását. A tapaszok használatakor a fokozatosság érvényesül, a szervezet egyre kisebb adagokhoz jut.

Mielőtt azonban akár a tapasszal, akár a rágógumival kísérleteznénk, nem árt a dolgot az orvosunkkal megbeszélni, alkalmazásuk ugyanis bizonyos betegségek esetén veszélyes lehet, illetve azok állapota, akik koszorúérbetegségben, magas vérnyomásban, cukorbetegségben és gyomorfekélyben szenvednek, e szerektől súlyosbodhat.

Bár mindkét készítmény segít a leszokásban, hatásuk csak átmeneti. Nincs rá biztosíték, hogy a kezdeti sikereket nem követi majd (valamikor később) visszaesés. Ha az illetőből hiányzik az elszántság és a kitartás, és elzárkózik a különböző leszokási módszerek kipróbálásától, nincs az a tapasz vagy rágógumi, ami segítene rajta!

Önuralom, motivációs és eltökéltség nélkül lehetetlen küldetésre vállalkozunk!

585
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]