Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Ismerkedjen meg a homeopátia különböző irányzataival

679
HOZZÁSZÓLÁS:

Súlyosabb esetekben egy homeopata a felkeresése lényeges előfeltétele a helyes homeopátiás szer megtalálásának.

A homeopátiás konzultáció

A terapeutának ehhez intenzív beszélgetést kell folytatnia páciensével, és átfogó anamnézist kell felállítania.

Ily módon alaposan megismerheti a pácienst minden panaszával és betegségével, testi, szellemi és lelki sajátosságaival egyetemben, beleláthat családi és szakmai problémáiba.

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

Ebben megegyezik valamennyi homeopata. Ezen túlmenően azonban már több irányzat alakult ki a homeopátiában, s mindegyik irányzat önmagát tekinti az egyedül helyesnek.

A klasszikus homeopátia

A Hahnemannt követő klasszikus homeopaták azt a nézetet képviselik, hogy egyetlen, helyesen megválasztott szerrel az egész test, az egész ember gyógyítható.

Keresik A SZERT, a „similét” vagy „alkati szert“, és gyakran el is érik a kívánt eredményt. Az eljárási mód azonban nem egyszerű és nem mindig hat.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy Hahnemann 200 évvel ezelőtt élt, s hogy akkoriban nem voltak amalgámtömések, nem volt ólomszennyezés és nem voltak tartósítóanyagok. A táplálkozás és a környezet is jobban megfelelt a természetes igényeknek.

Klasszikus homeopatáknak ezért meg kellene gondolniuk például, amikor mint alkati szert higanyt vagy ezüstöt találnak, vajon e tünetek nem lehetnek-e amalgámtömések következményei (az amalgám higanyt, ezüstöt tartalmaz).

Ilyen esetben a keresett konstitúciós szert „elfedi” az amalgám gyógyszerképe. „Legyen türelmes” — halljuk ilyenkor gyakran biztatásképpen.

Hogy kiderítsék, vajon a helyes szert adták-e be, klasszikus homeopatáknak olykor sokáig kell várniuk a hatásra.

A türelmetlen páciens közben placebóglobulusokat kap arra való utalással, hogy ez után állapota javul majd. Ily módon a homeopátia érdemtelenül a hosszadalmas gyógymód hírébe keveredik.

Nem szerencsés tehát azt hinni, hogy egyetlen adag globulussal véget lehet vetni minden krónikus betegségnek, oltási károsodásnak, anyagcserezavarnak vagy környezeti ártalomnak. Ilyen esetben nozódákhoz és esetleg több, akár eltérő potenciájú szerhez kell fordulni.

Antropozófus irányzathomeopatias-szerek--4

A homeopaták közül az antropozófusok azon a véleményen vannak, hogy csak D30-asig terjedő potenciákat szabad használni.

Magasabb potenciákról tudott dolog, hogy nem annyira a testre, mint inkább a pszichére hatnak, ilyen hatás kifejtésére pedig szerintük senkinek sincs joga.

Azonban idős és beteg embereknél éppen a magas potenciák nyújtanak sokszor létfontosságú energiatöbbletet.

Pszichés terhelések is igen jól szabályozhatók magas potenciákkal. Magas potenciáktól csak az tarthat, aki még nem vett be ilyet.

A terapeuta, aki saját testén kipróbált több megfelelő és meg nem felelő magas potenciát, megállapíthatta a megfelelő magas potenciák fenomenális hatását.

Meg nem felelő magas potenciák esetén hamarosan (mintegy 3 napon belül) jelentkezik ennek az anyagnak a gyógyszerhatása, vagy éppenséggel semmi sem érzékelhető.

679
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
6
 1. Nagy Emese szerint:

  Krónikus betegség fennállásakor azonban a Homeopátia kezelés is hosszabb időt vesz igénybe, általánosságban az mondható, hogy annyi hónap a gyógyulás, ahány évig tartott a krónikus állapot.

 2. Magyari Ferencné szerint:

  Homeopátia kezelés során amikor a diagnoszta vizsgálja a beteget, nemcsak a betegségre utaló panaszokat hallgatja meg, és az észlelhető tüneteket veszi figyelembe, hanem érdeklődése kiterjed a személy életmódjára, családi körülményeire, lelki állapotára is.

  • Szabolcs szerint:

   A Homeopatikum alkalmazásánál mindenképpen be kell tartani a hatékonysági reakció időt, azaz a Homeopatikum bevétele előtt 20 perccel, és a Homeopatikum elfogyasztása után 20-30 percig lehetőleg nem szabad semmilyen jellegű italt vagy ételt elfogyasztani.

 3. László Gyula szerint:

  A homeopátiás szerek természetes alapanyagokból (növényi, állati, ásványi eredet) speciális eljárással készülnek. Az orvos a gyógyszert egyénre szabottan, az ún. hasonlósági szabály (simile elv) alapján, igen részletes kórelőzmény felvétele után választja ki betege számára, a több mint 4000-féle homeopátiás szer közül. A gyógyítás nem csak a beteg szervre irányul, hanem a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására törekszik, valamint a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére is szolgál.

 4. Tóth Szabolcs szerint:

  Kiváló leírás, nagyon köszönöm, hasznos volt, csak így tovább.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]