Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Ismerkedjen meg az akupunktúra alapjaival

602
HOZZÁSZÓLÁS:

Az akupunktúra az egyik legősibb gyógymód, amelynél úgynevezett akupunktúrás pontok ingerlésével vagy izgatásával a testben újra normalizálják a gátlás által zavart energiafolyamatot. Ezt a módszert régmúlt idők kínai orvosainak köszönhetjük, de Kínában ma is jeles művelői vannak.

Hogyan gyógyít az akupunktúra?

Az akupunktúrás kezelés legfontosabb alapja az energiapályák, az úgynevezett meridiánok ismerete. Ezek mindig az egyik lábon vagy az egyik kézen kezdődnek vagy végződnek, és különböző vonalak mentén végighúzódnak a testen.

Világosan definiált módon minden szervvel legalább egy meridián áll kapcsolatban. 12 főmeridián van, amely 6 párhuzamos párban fut és belső szervekről kapta nevét, valamint két páratlan meridián a test középvonalában.

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

A kínaiak két csoportba osztották a meridiánokat: a jin-meridiánok az áramló energiát képviselik, de egyúttal mindig a gyengébb meridiánok is. „Föld”, „nőies”, „hideg” és „sötét” azok a fogalmak, amelyek ezekhez tartoznak.

Ellenlábasaik az erösebb jang-meridiánok, amelyek olyan fogalmakhoz kapcsolódnak, mint az „ég”, a „férfias”, a „mérleg” és a „világos”, s energiájukat ezek mindig leadják a jin-meridiánoknak.

Egy párnak a meridiánjai kölcsönösen hatnak egymásra. Két példa: ha a bélben diszbiózis áll fenn (a bélbaktériumok kórosan megváltozott összetétele), kevesebb energiát adhat le meridiánpartnerének, a tüdőnek. Az ember csakugyan jóval könnyebben kap ilyen esetben valamilyen tüdőbetegséget, például bronchitiszt. Vagy ha a hasnyálmirigy (pankreász) túl van terhelve, a gyomormeridiánnak annyi energiát kell leadnia, hogy maga betegszik meg. Ennek következménye például gyomorfekély vagy gyomorhurut (gasztritisz).

Az akupunktúrás pontok

A meridiánok energiapályái mentén sok akupunktúrás pont fekszik (80 különösen jelentős), s ezek egyszersmind fontos gócpontjai az anyagcserének. Ezeken a pontokon kívülről lehet befolyásolni a meridián energiaáramát és ezzel szabályozást végezni.

Ehhez nem kell egyéb, mint egy kis inger tű beszúrásával (akupunktúra), nyomással (akupresszúra), masszázzsal (akupunktúrás masszázs), gyenge elektromos árammal (elektroakupunktúra) vagy lézerenergiával (lézerakupunktúra). Ily módon lehet például fájdalmat enyhíteni, az egész szervezetet megnyugtatni, a testben az egyensúlyt helyreállítani, motorikus mozgást javítani vagy akár narkózist is végezni.

Az akupunktúra sikere több tényezőtől függ: legelőszőr is el kell dönteni, hogy a konkrét esetben egyáltalán van-e értelme az akupunktúrának, utána helyesen meg kell választani az akupunktúrás pontokat, és végül látni kell, hogy bizonyos meridián túl sok vagy túl kevés energiát mutat-e fel.

Ha egy akupunktúrás kezelés mégsem éri el a kívánt célt, ezért többnyire az akupunktúrát végző a felelős, mert a pontok helytelen kombinációját választotta. Megfelelőképpen végzett akupunktúra nemcsak a betegséget gyógyítja, hanem az egész embert.

Az akupunktúra leírt formái mellett van még kettő:

A fülakupunktúra azon alapszik, hogy a fülön, akupunktúrapontok által képviselve, a test valamennyi szerve megtalálható. A leírt elv szerint ennél a módszernél csak a fülön végeznek akupunktúrát.

A moxibúció a test akupunktúrás pontjainak felhevítése moxacigarettával, amely meghatározott növényekből készül, és az akupunktúrás pontoknak a melegével ad át energiát.

A szervóra

Az akupunktúra szabályai szerint minden szervre vonatkozóan van egy optimális idő, amelyben az a legtöbb munkát végzi. Az egyes szerveket illetően ezt az optimális időt mutató összeállítást szervórának nevezik.

A májat illetően például ez az idő 1 és 3 óra között van, ebben az időpontban különösen aktívak az enzimek: testbarát aminosavakat termelnek, és méregtelenítik a vért. Egy szerv károsodása esetén az ember éppen a megfelelő időben nem érzi jól magát, vagy nem tud aludni. Ha például éjjel 4 óra körül fájdalmak vagy izzadás miatt felébredünk, ez annak a jele lehet, hogy a hörgő körül valami nincs rendben.

602
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]