Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Milyen fizikai és lelki hatásai vannak a jógának?

577
HOZZÁSZÓLÁS:

A jóga tökéletesen különbözik minden más testgyakorlástól, elsősorban abban, hogy nem ismeri a versengést. Célja, hogy művelése révén megértsük önmagunkat, s hogy lassú, eltökélt munkával mind rugalmasabbá váljunk.joga7

Pontosan az ellentéte annak, mint amit a mondás filozófiája hirdet: „aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni”. A jógit nem a durva fizikai erő jellemzi, hanem kecses, folyamatos mozdulatok, amelyek megteremtik a szellem, a test és a lélek egyensúlyát és erejét.

Milyen hatásai vannak a jógának?

A jóga nem az izmok tömegét, hanem tónusát akarja fokozni. A jóga-ászanák során az izmok hosszában kinyúlnak. Felszámolja a zsírt a sejtek körül, és a gyakorlatok, ha helyes légzéssel párosulnak, javítják a keringést és csökkentik a méreganyag-termelődést. Ez a folyamat nagy valószínűséggel csökkenti a cellulitisz tüneteit is.

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

A jóga-ászanák szabályozzák a fogyást-hízást irányító anyagcserét is. Éveink szaporodtával automatikusan lelassul az anyagcsere is. Ha folyamatosan gyakoroljuk a jógaállásokat, anyagcserénk tempója állandó marad, súlyunk nem változik, meg tudjuk tartani ideális testtömegünket.

A jóga fejleszti immunrendszerünket is, ezért aztán még a közönséges náthával is ritkán lesz dolgunk. Emellett úgy dolgoztatja belső szerveinket, hogy testünk úgy működik majd, mint egy „csúcsformában” lévő, finoman beállított gépkocsi.

A jóga a mélységi izomnyújtás és a helyes légzési technikák révén elősegíti a fizikai feszültségek enyhítését is. Azáltal, hogy dolgoztatjuk fizikai testünket, közben pedig erősen összpontosítunk légzésünkre, és valóságos, tartós, testünket-lelkünket átjáró harmóniaérzést teremtünk magunkban.

A jóga csodálatos módszer, amellyel megtanulhatunk lazítani. A fizikai technikák megnyugtatnak és összeszedetté tesznek. Ez a nyugalom és összeszedettség azonban nemcsak testünket hatja át, hanem szellemünket is átjárja, és minden téren hatásosan csökkenti a feszültséget.

Sokan annyira elégedettek a hatha-jógával és az újonnan felfedezett tudomány áldásaival, hogy be is érik ennyivel. Mások azon kapják magukat, hogy szeretnének továbbjutni. A jóga nyitottá teszi szellemünket, nyugalmat, világosságot, tisztánlátást kölcsönöz, ezért aztán sokan úgy érzik, tovább kell haladniuk egy szellemi úton.

A jóga fokozza a tudatosságot, és – nyolc tudományág révén – összhangba hozza a lelket, a szellemet és a testet. Ezek a járna (az etika), a nijáma (vallási megállapítások-tapasztalatok), az ászanák (állások), a pránajáma (légzőgyakorlatok), pratiahára (érzékek és azok tárgyának elválasztása), dháraná (koncentráció), djána (meditáció), szamádhi (felfokozott tudatosság).

577
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]