Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Mi is valójában a hidroterápia és a Kneipp-kúra?

587
HOZZÁSZÓLÁS:

Míg a balneoterápia elnevezés a latin balneum, fürdő szóból származik és a gyógyvizes kezeléseket jelenti, a hidroterápia szó a görög hydros, víz szóból ered, és olyanfajta kezelések összességét jelöli, amelyek esetében a víz hőhatását és mechanikai hatását használják fel gyógyításra, illetve betegségmegelőzésre, kondicionálásra.hidroterapi

Tehát a hidroterápiás (vagy víz-gyógyászati) kezelésekhez nem kell ásványi anyagokban koncentrált víz (gyógyvíz), hanem közönséges csapvíz is megfelel.

A víznek mint gyógytényezőnek az alkalmazása nagyon régi, az embernél is ősibb. Az állatok is felhasználják a vizet iváson és tisztálkodáson kívül frissítésre, gyógyításra. Ösztönösen érzékelik, hogy sérült tagjaik fájdalmát a víz csillapítja, és felkeresik a melegvíz-feltöréseket is.

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

Ismeretes, hogy az ember is évezredek óta használja edzésre, betegségek gyógyítására a fürdőket. A görög, arab, egyiptomi, római orvosok ajánlásaiban már megtaláljuk a vízgyógyászati kezeléseket.

Azonos a vízgyógyászati kezelés a Kneipp-kúrával?

A vízgyógyászat, vagyis a közönséges vízzel végzett kezelések elterjedésében nagy szerepe volt a múlt században Kneipp Sebestyén wörishofeni lelkésznek. Saját súlyos betegségében is észlelte a megfelelően végzett vízkezelések áldásos hatásait, és sokakat gyógyított.

A vízkezelések, zuhanyok technikáján kívül kidolgozott számos természetgyógyászati eljárást. Ajánlotta a hajnali, harmatos fűben, mezítláb járást. Légkúrákat ajánlott, szabadban mozgást, szellős öltözködést, edzőkúrákat. Hirdette a rostdús, növényi étrend fontosságát.

Mindenben a mértékletességet ajánlotta. Egészségvédelmi tanácsokkal kötötte össze a vízgyógyászati kúrákat. Felismerte, hogy ezek a többhetes kezelések alkalmasak életmód-szabályozásra, a szervezet védekező erőinek aktivizálására. Igyekezett a keleti jógaiskolák és a meditációs gyakorlatok szelleméből is meríteni. Munkássága nagyon is korszerű, ezért nem véletlen, hogy a Kneipp-intézetek, Kneipp-mozgalmak, vízgyógyászati intézetek ismét terjedőben vannak világszerte.

A fejlett országokban terjedő Kneipp-intézetek elsősorban leöntéseket, zuhanyokat, vízgyógykezeléseket alkalmaznak, de egészség-klub (health-club) szerepet is betöltenek: az egészséges életmódot kedvelők találkozóhelyei ezek az intézmények.

A vízgyógyászat nem azonos a Kneipp-kúrával, de annak egy fontos része. A Kneipp-kúra kicsit több, mint csupán vízgyógyászat: egészséges életszemléletet, életszokásokat jelent.

587
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]