Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Milyen betegségek esetében használják a vízgyógykezelést?

574
HOZZÁSZÓLÁS:

A fürdőző személy súlya a vízben — Archimedes ismert törvénye szerint — kisebb lesz. Ez a súlyveszteség olyan nagy, hogy egy nyakig érő vízben fürdőző 70 kg súlyú személy csupán 7 kg súlyú lviz-terapia-termal-furdo-uszniesz a vízben. A súlyveszteség és a meleg víz lazító, görcsoldó, fájdalomcsillapító hatása is könnyebbé teszi a vízben a mozgásokat.

A fájdalmas, merev ízületek a vízben mozgathatóvá lesznek, a vízben be lehet gyakorolni az inaktivitás miatt kiesett ízületi funkciókat. Fizikai hatások okozzák a fürdőző vérelosztódásának megváltozását, mely bizonyos keringési rendellenességekben kedvező lehet.

A vízgyógykezelés lehetőségei

A „reumáról” ismeretes, hogy összefügg életmódunkkal is, a fizikai inaktivitással, illetve mozgási apparátusunk egyoldalú terhelésével. Különösen olyankor, amikor amúgy is van valami statikai hiba (például gerincferdülés, O-láb, X-láb, a csípőízület veleszületett fejletlensége, ficama stb.), fontos, hogy a fenyegető degeneratív elváltozások megelőzésére igénybe vegyünk időnként fürdőkúrákat. Számos olyan állapot, amely civilizált életformánkkal együtt jár, potenciális betegségnek fogható fel, és ilyen esetekben is nagyon célszerűek a vízgyógyászati kezelések.

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

Az alkalmazkodásban az akaratunktól független, úgynevezett vegetatív idegrendszerünknek van szerepe. Vannak betegségek, amelyek kétségtelenül a vegetatív szabályozás zavarai, például feszültség, idegesség, álmatlanság, a magas vérnyomás, az asztma bizonyos fajtái, ezek gyógyításában szinte csodát tehet a vízgyógyászat.

Vízgyógyászati kezeléseket rendelnek gyakran klimaxos vagy menstruációs zavarok esetében is.

Igen elterjedt a gyógyfürdők használata az utókezelésben is. Balesetek utáni utókezelés céljára fontosak a komplex fürdőkezelések, vízkezelések, de minden olyan esetben is hasznosak, amikor hosszas kezelés, inaktivitás után rehabilitációra van szükség.

A vízgyógyászati kezelésekkel egybekötött fürdőkúrák nagyon alkalmasak kondicionálásra, erőbeli állapotunk, és a környezeti ingerekkel szembeni reagálókészségünk megtartására, illetve javítására.

A betegségek valódi okai

Hippokratész, akit az orvostudomány atyjának tekintünk (Kr. e. VI. sz.), már megállapította, hogy a betegség az ember és a környezete közötti harmóniának a megbomlása, a szervezetünk alkalmazkodásának, adaptációs készségének csökkenése. A „mikrokozmosz és makrokozmosz”, az ember és a környezete, állandó kölcsönhatásban él. Az ember a természet egy része. Az ember alkalmazkodása a természethez, a természet ingereihez, a környezeti hatásokhoz — ma is érvényes felfogás szerint — az ember egészségének meghatározója.

A szervezetünket körülvevő környezetet csak részben ismerjük. Közismert az időváltozásokkal, fronthatásokkal, levegőnedvességgel kapcsolatos érzékenység. Kevésbé ismert, hogy a légmozgásnak, az elektromos töltéseknek, a hallható és a nem hallható hangoknak, a sugárzásoknak és az ásványi környezetnek is hatása lehet.

A vízgyógykezelések a környezeti ingerek iránti érzékenységet csökkentik, sokrétű ingerhatásukkal alkalmazkodási tréninget, bizonyos védettséget jelentenek. Szinte minden betegség leküzdésében szerepe lehet a jó kondíciónak, a jó erőbeli állapotnak.

Miként az izmokat is trenírozzuk, úgy az érrendszert, érrendszeri reakcióinkat is edzeni tudjuk, és így keringésünket is kedvezően befolyásoljuk. Mind izmaink, mind keringési reakcióink, mind légzésünk kedvező befolyásolása érhető el a mechanikai, vízgyógyászati ingerekkel kombinált fürdőkúrákkal. Ezt 2000 évvel ezelőtt a rómaiak is felismerték, akiknél rendkívül elterjedt volt a fürdőépítés, és a különböző hőfokú medencékkel, tornacsarnokokkal, gőzkamrákkal, vízköpőkkel berendezett fürdők használata.

574
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]