Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Mire tanít kőkorszaki őseink étrendje és életmódja?

568
HOZZÁSZÓLÁS:

Őseink étrendje számos tanulsággal szolgálhat még manapság is számunkra.egeszseges-etel-fozes-csalad

Mit tanulhatunk őseink étrendjéből?

  1. A minőséget tekintve a vadhús tartalmazza a legtöbb értékes tápanyagot és csí-energiát, csak nehéz beszerezni. Ha mindazok, akik magukévá teszik az őskori diétát, vadhúst kezdenének enni, hamarosan kipusztulna a Föld vadállománya. A vadhús legjobb alternatívája a természeti környezetben, szabadon nevelt állat. A szabad vizekben fogott hal ebből a szempontból jobb, mint a halastavi.
  2. Fogyasszunk teljes értékű húsételeket: a húsfélék közül az ásványi anyagok és a velő miatt együnk zúzott csontból készült levest és belsőségeket. Aki állandóan csak egyetlen húsfélét, például csirkemellet főz, az egyensúlyzavart idéz elő. A kőkorszakban egyáltalán nem, vagy ha mégis, csak nagyon kevés tejterméket ettek; ennek ellenére bizonyos személyeknek, egyes fajoknak és néptípusoknak általában mértékkel a hasznára válhat.
  3. Egy mumifikálódott ősember béltartalmának részletes vizsgálata arra utal, hogy a mezolitikumban és a neolitikumban egyes népcsoportok tápláló őrölt árpát és alakort, egy ősi búzafajt ettek  Fogyasszunk rendszeresen, de mértékletesen teljes kiőrlésű gabonaféléket minden formában, például pelyhekben, kenyérben, tésztában. Mint azt korábban említettük, a „fehér” búzalisztet tartalmazó, finomított ételek tápanyagtartalma hiányos, ezért civilizációs betegségeket idézhetnek elő.
  4. Együnk bőségesen különféle ökológiai termesztésű zöldséget és gyümölcsöt, főleg azért, hogy semlegesítsük az állati termékeket. A növények savtartalma segít lebontani a koncentrált állati zsírokat és fehérjéket. A teljes gabonafélék mértékletes fogyasztásán kívül (mint fent) a gyümölcsben, továbbá a keményítőtartalmú zöldségfélékben, például a sárgarépában, a burgonyában és a sütőtökben lévő szénhidrát is támogatja a szénhidrát-fehérje egyensúlyt, amely a csekély szénhidrátot tartalmazó diéta hiányossága.
  5. A vadászó-gyűjtögető ember sokféle magot evett a történelem során. Erősítő tulajdonságaik miatt egyesek ma is ajánlatosak. Próbáljuk meg a pirított tökmagot (pirítással elpusztul a veszélyes E. coli baktérium), a mandulát, az őrölt, áztatott lenmagot. A hüvelyesek értékes, fehérjében gazdag magok. Fogyasszuk frissen; például zöldbab, zöldborsó, zöld szója vagy edamame; és szárítva: például lencse, szárazbabok; vagy különféle szójatermékek formájában: tempeh, tofu, natto, miszó.
  6. Hangolódjunk rá bolygónk történelem előtti üzenetére, együnk ősi, nem keresztezett ételeket, amelyek alapvetően ugyanabban a formában élnek ma is, mint évmilliókkal ezelőtt. Ilyenek például az algák, a tengeri növények és a mikroalgák, köztük a klorella, a vad kékeszöld alga és a spirulina.
  7. Együnk vadon termő élelmiszereket, ha ez nem veszélyezteti a fajt. Válasszuk meg gondosan a gyógynövényeket és a vadon élő növényeket.
  8. Beszélgessünk rendszeresen a természettel. Még a szomszédos parkban töltött, elmélyült pillanatok is enyhülést nyújtanak. Mozogjunk, tevékenykedjünk a szabadban, hogy felvegyük a kapcsolatot a növényi és állati élet csí-életerejével.
568
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]