Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Mit kell tudni a masszázs gyógyító alkalmazásáról?

582
HOZZÁSZÓLÁS:

A masszázs egyike a legelterjedtebb és legkedveltebb gyógymódoknak, amit ősidők óta napjainkig mindenkor alkalmaztak. Gyógymasszázsnak kezeinkkel a test felületén végzett azon műveletek összességét nevezzük, amelyek a szervezet valamely kóros vagy csökkent funkciómasszazs5ját előnyösen befolyásolja. A masszázs célja, hogy a páciens a betegség következtében elernyedt izomzatát újból használhassa.

A masszázs kétségtelenül gyakorlati tudomány, amit már az ősidőkben is alkalmaztak, tehát tudatában voltak mindig az általa elérhető gyógyító hatásnak. Ennek ellenére tény, hogy egészen a legutóbbi időkig az orvosok nagy része hitetlenül, sőt bizonyos lenézéssel foglalt állást a masszázzsal kapcsolatban. Az orvosok között alig akadtak olyanok, akik a masszázs tudományát kellő szakavatottsággal művelték; így e kiváló gyógyeszköz avatatlan kezekbe került.

Tudományos alapon csak az utóbbi két évtizedben kezdtek foglalkozni a masszázs tanának elméleti és gyakorlati megalapozásával. Ma már általánosan elfogadott gyógymód.

Mi is a masszázs?

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

A masszázs a test simogatása, gyömöszölése, ütögetése és gyűrése. Természetesen ez bizonyos rendszer szerint történik, amellyel ma vaskos szakkönyvek foglalkoznak, és azokat iskolákban hosszú hónapokon át tanítják. Ezt azonban könyvből megtanulni nem lehet, ezekből a masszőr legfeljebb a test anatómiáját sajátítja el. A sokéves gyakorlat teszi mesterré a masszőrt.

A masszázs gyógyhatása nagyjában abból áll, hogy a masszírozott részeken élénkebb nedv- és vérkeringés következik be, ez fokozza az anyagcserét, a szénsavkiválasztást és a felszívódást. Mindez nagy hatással van az idegrendszerre és a szívre is, de elsősorban az izmokra, melyek a megbetegedett szerv (ízület) tartós kikapcsolása következtében csökkent munkát végezve elernyednek, eltunyulnak.

A masszázs következtében nemcsak a már meglévő és kitágult ereken keresztül áramlik jobban a vér, hanem az izmokra gyakorolt gyúrás, dörzsölés és ütögetés új hajszálereket nyit meg. Idült izzadmányok, régóta fennálló pangások a masszázs mechanikus hatására megmozdulnak, és ez az ingerhatás ismét felráz régóta megülepedett és „berozsdásodott” folyamatokat, és ilyen módon azokat a gyógyulás útjára irányítja. Régóta merev ízületek, összenövések felszabadulnak; mozgást gátló fájdalmas kinövések és hegek fellazulnak.

A masszázsnak sohasem célja radikális eredményt elérni, hanem lassú, fokozatos nyújtással a merevséget feloldani. Semmire nem illik annyira a népmondás, mint erre, hogy: Lassan járj, tovább érsz! avagy: Többet ésszel, mint erővel!

Mikor nem szabad masszázst alkalmazni?

Természetesen a masszázsnak ellenjavallatai is vannak.

Nem szabad alkalmazni lázas megbetegedéseknél, sem aggkorban és általános testi legyengülésnél. Rosszindulatú, azaz rákos daganatoknál, a menstruáció első napjaiban, vérzékeny betegeknél, és ott, ahol visszérgyulladás gyanúja áll fenn.

Gyulladásos vagy fertőző bőrbetegségeknél természetesen szintén ellenjavallt a masszázs.

582
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]