Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Így győzi le a szerotonin a stresszt és az agresszivitást

586
HOZZÁSZÓLÁS:

A szerotonin egy rendkívül fontos anyag számunkra, mely alapvetően meghatározza kedélyállapotunkat. Erre sokszor nem is gondolunk, pedig a túl alacsony szerotoninszint felelős lehet például az agresszivitásért, a melankóliáért, a lobbanékonyságért, de akár még az öngyilkos gondolatokat is támogathatja.stressz-03

Stressz ellen szerotonin

Amikor úgy érezzük, hogy összecsapnak a fejünk felett a hullámok, és túlteng bennünk a feszültség, akkor bizony jó eséllyel alacsony a szervezetünkben a szerotonin szintje.

Ugyanis a szerotonin „feszültségimmunizáló” tulajdonságokkal is rendelkezik, vagyis megfelelő szintje esetén jóval nagyobb mértékű stresszel is könnyedén képesek vagyunk megbirkózni. Mindebből pedig egyenesen következik, hogy a szerotonin jelentősen hozzájárul a stressz megfelelő kezeléséhez, elviseléséhez és leküzdéséhez.

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

Manapság már klinikai vizsgáltok sora támasztja alá, hogy az agresszív viselkedés és az alacsony szerotoninszint között egyértelmű kapcsolat áll fenn. Ennek bizonyítéka például az, hogy a szerotoninszint emelkedése az emberszabású majmoknál és az embereknél is jelentősen csökkenti az agresszív és depresszív viselkedési minták gyakoriságát.

A majmok esetében többek között megfigyelték, hogy a magasabb szerotoninszint mellett többet tisztogatták egymást, valamint emberi viselkedési mintákat is követtek, így például javult a társas viselkedésük és a befogadó készségük, valamint kevésbé különültek el társaiktól.

Az erőszakos bűncselekményeket elkövető embereket jelenleg antidepresszáns gyógyszerekkel szokás kezelni, ami szintén a szerotonin szintjét növeli, s így csökkenti az agresszió fokát. Arra is egyre több bizonyíték áll már rendelkezésünkre, hogy a túlzott mértékű alkoholfogyasztás mögött is fellelhető az alacsony szerotoninszint, s ebből egyértelműen következhet, hogy a szerotonin szintjének emelésével segíteni lehet az alkoholfüggő egyéneken is.

Hogyan emelhetjük szerotoninszintünket?

A szerotonin szintjét leginkább a megfelelő táplálékok rendszeres bevitelével emelhetjük az ideális szintre. Azonban napjainkban ezt a helyes táplálkozást igen nehéz megvalósítania az átlagembernek, hiszen gyakran csak gyorsan bekapunk valami mesterségesen előállított ételt.

De amennyiben zöldségeket és gyümölcsöket is veszünk magunkhoz, akkor sem biztosított a tökéletes tápanyagellátás, hiszen sajnos a mai növények többsége már közel sem olyan tápértékű, mint régebben, ráadásul telis-tele lehetnek mindenféle növényvédő és rovarirtó szerek maradványaival is.

Mindezek miatt lehetőségeinkhez mérten érdemes bio minősítésű zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztanunk, valamint ilyen tanúsítvánnyal ellátott étrend-kiegészítőket szednünk. Az effajta gondosan előállított termékek garantálják számunkra a megfelelő vitaminok, ásványi anyagok és egyéb tápanyagok megfelelő mértékű és arányú bevitelét.

Ha szeretne még többet megtudni a szerotoninról és a szerotoninszint növelésének legjobb módjairól, akkor látogasson el az Aminas Vitalkost Honlapjára, ahol még több hasznos információt olvashat a depresszió leküzdésével és a boldogságérzet fokozásával kapcsolatban!

586
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]