Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Tudja meg miért sokkal jobb választás a méz a cukor helyett

594
HOZZÁSZÓLÁS:

Az évezredek óta használt méz nem csak tökéletes édesítőszer. Megtalálható benne az összes értékes hatóanyag, amelyet egy ételnél fontosnak tarthatunk. Méz, virágpor, méhpempő – íme a méhek néhány fantasztikus “terméke”, amelyek nemcsak kielégítik a fogyasztók minden korosztályának egyre növekvő igényeit, de sok esetben segítik az egészségmegőrzést és a gyógyítást is.mez-mezek-meheszeti-akacmez-11

A méz, különösen értékes tápanyagainak köszönhetően, szinte a természetes étkezés szimbólumává vált, bár a többi “méhtermék” sokkal fontosabb abból a szempontból, hogy segítik a vitaminok, az ásványi sók és aminosavak beépülését a szervezetbe. Ezekből az anyagokból sajnos a gyártási folyamatok és a drasztikus élelmiszer- ipari beavatkozások következtében egyre kevesebb található modem táplálékainkban.
A méhtermékek azonban nem csak a modern kori ember számára ismertek. Valójában már nagyon régóta használjuk őket, és a megújult érdeklődés nem jelent mást, mint egyfajta igazságszolgáltatást egy olyan korszak után, amely más, újonnan felfedezett termékekkel kívánta helyettesíteni a mézet. A méz több évezreden keresztül az egyetlen ismert édesítőszer volt, és sok betegség gyógyító csodaszereként tisztelték.

Megváltoztak az étkezési szokások

A gazdasági fejlődés kezdetén a finomított cukor vette át a méz helyét, amely látszólag ésszerűbb és praktikusabb megoldás volt. Napjainkban azonban, a táplálkozástani kutatásoknak köszönhetően, a méz és a többi méhtermék újra fénykorát éli. A kutatások azt is kimutatták, hogy létezik bizonyos összefüggés a rossz étkezési szokások és a súlygyarapodás, elhízás között.

A helytelen táplálkozást olyan súlyos egészségügyi problémákkal is összefüggésbe hozhatjuk, mint az anyagcsere betegségek, például a cukorbetegség, a keringési rendellenességek, mint az érelmeszesedés vagy a szívinfarktus, és szerepet játszhat egyes daganatos megbetegedések kialakulásában, például a bélrákéban. Az étkezési eredetű problémákat az állati eredetű ételek, leginkább a hús, az állati zsírok, a cukrok – főként a finomított cukor – és a só okozhatja.

A cukor különösen veszélyes a következő okok miatt:

Izgatószer, gyakran erjedésnek indul a belekben, ráadásul ahhoz, hogy hasznosítani tudjuk, nagy mennyiségű B-vitaminra van szükség, amelyet a szervezetünktől kell elvonni, hiszen magából a cukorból nem juthatnánk hozzá.

A szervezet egyensúlya felborul, a vércukorszint megemelkedik, mert túl gyorsan szívja fel a cukrot az emésztőrendszer. A triglicerid- és a koleszterinszint megnő, és a szövetekben zsír halmozódik fel.

A mézfogyasztás nem jár ehhez hasonló kockázattal, sőt, a méz számos gyógyító tulajdonsággal rendelkezik, ezért remélhetőleg újra elfoglalja megérdemelt helyét táplálkozásunkban.

Ami a többi méhterméket illeti, azonkívül hogy kiváló táplálékkiegészítők, számos betegség esetén alkalmazhatók gyógyszerként is. A kozmetikai ipar is széles körben alkalmazza őket, ugyanis a méhtermékek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek igen széleskörűen hasznosíthatók.

594
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]