Cikk hirdetés 5: 180px x *

KIZÁRÓLAG 1200px vagy szélesebb kijelzőn megjelenő hirdetési felület., a második jobb oldali oszlopban megjelenő hirdetési felület.

asd

Hello, World!

Tudja meg, milyen ásványi anyagok vannak a mézben

591
HOZZÁSZÓLÁS:

Élettevékenységünk legnagyobb része megszokásra vezethető vissza. Még az a tény is hogy táplálkozunk nagyrészt megszokás dolga. A vermontiak igen nagyra becsülik a méhet, elsősorban azért a bölcsességért, ahogy táplálkozik, a virágos réten kiválasztja azokat a virágokat, amelyeknek a legjobb a nektárjuk, amelyekből tökéletes élelmiszert gyárt. Csalhatatlan ösztönével állapítja meg a virágok minőségét és amelyik nem felel meg az ő “szabványának” azt otthagyja és más virágokra száll.mez-mezek-meheszeti-akacmez-03

A méz az ásványi elemek tárházát nyújtja

Az emberek legnagyobb része csak most kezd rájönni arra, hogy szokásos táplálékából hiányzanak az ásványi elemek. Hozzászoktunk a feldolgozás következtében vitaminszegény élelmiszerekhez. Éppen ezért meg kell állapítsuk, hogy milyen elemek hiányzanak szokásos táplálékunkból és hogyan lehet ezek hiányát pótolni.

Miután a szervezetnek az élethez és ahhoz, hogy egészséges legyen, ásványi elemekre van szüksége, vizsgáljuk meg a méz ásványi sótartalmát 

Cikk hirdetés 2: 100% x *

KIZÁRÓLAG 400px felett, Cikk tartalomban megjelenő hirdetés.

A méz vasat , rezet, mangánt, szilíciumot, klórt, meszet, káliumot, nátriumot, foszfort, alumíniumot és magnéziumot tartalmaz.

Mindezek abból a talajból származnak, ahol a kérdéses növények nőttek, amelyek nektárjából a méh a mézet gyártotta, a növények szállító edényei segítségével ezek az elemek a nektárba jutnakMagától értetődő tehát, hogy a méz ásványi sótartalma a nektár, illetve azon talaj ásványi tartalma szerint változik, amelyen a kérdéses növények díszlettek.

Nem is olyan régen az élelmezés terén tekintélyes egyéniségek nem tulajdonítottak fontosságot a méz ásványi sótartalmának, mert úgy vélték, hogy ennek a kis mennyiségnek semmi jelentősége sem lehet. Ma azonban tudjuk, hogy az emberi szervezet szükségleteit igen kis mennyiségek fedezik, de ezek múlhatatlanul szükségesek az ásványi sóegyensúly fenntartásához. A méz mindezeket az elemeket a szükségletet majdnem teljesen fedező mennyiségben tartalmazza, úgyhogy a normális szervezet ásványi elemek iránti igényét a méz kielégíti.

Prof. H. A. Schuette, a wisconsini egyetem kémiai tanszékéről a következőket írja a méz ásványi sótartalmával kapcsolatban:

„E nélkülözhetetlen elemekből a réz, a vas és a mangánból, látszólag a sötét színű mézek többet tartalmaznak, mint a világosak. A takarmányozási szakemberek szempontjából a vas a legfontosabb, mert a vérfestéknek, a hemoglobinnak az alapanyaga. Ez az anyag, amit az ember a táplálékból nyer, azzal a sajátossággal rendelkezik, hogy a szervezet számára nélkülözhetetlen oxigént szállít a szöveteknek. A hemoglobin vastartalma teszi lehetővé, hogy a vér lekösse az oxigént.”

A vas a réz befolyása alatt fejti ki gyógyhatását a vérszegénységben szenvedő egyének vérének hemoglobin tartalma helyreállításánál. Más szóval a réz aktivizálja a vasat.

591
HOZZÁSZÓLÁS:

Cikk hirdetés 3: 100% x *

A hozzászólások felett megjelenő hirdetési felület.

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.

Cikk hirdetés 1: 300px x *
KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a cikk cím mellett jobb oldalt megjelenő hirdetési felület.

Cikk hirdetés 7: 100% x *

KIZÁRÓLAG 768 px alatt jelenik meg, a hozzászólás alatt.
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39

Cikk hirdetés 4: 300px x *

KIZÁRÓLAG 800px felett jelenik meg, a jobb oldali widgetek alatt megjelenő hirdetési felület, a kommentekkel egy sorban.

Cikk hirdetés 6: 120px x *

KIZÁRÓLAG 1000-1200 px közötti szélességű kijelzőn megjelenő hirdetési felület.

Lábléc hirdetés: 100% x *

A lábléc felett megjelenő hirdetési felület. Megjelenik cikk és kategória oldalakon.
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

BEJELENTKEZÉSElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ x ]

REGISZTRÁCIÓWant to Login? [ x ]

ELFELEJTETT JELSZÓ


[ x ]